Tuin

De manier om privacy te krijgen in je tuin

Story Highlights
  • Plaats een schutting voor meer privacy
  • Houten schutting erg populair
  • Overweeg plaatsing van een heg

Als je een van de gelukkige bent met een tuin, wil je vast en zeker ook je privacy en dat niet iedereen vol inkijk heeft. Om privacy te krijgen moet je je tuin af sluiten, dit kan op verschillende manieren. In dit artikel komen de twee meest voorkomende aan bod, een heg en een schutting. 

Een schutting rondom de tuin

De meest voorkomende manier om je tuin mee af te sluiten is om een schutting te plaatsen. Je hebt verschillende soorten, maar de meest bekende is de houten schutting. Houten schuttingen zijn er in diverse soorten tinten, de kleur houtsoort die je uitkiest ligt echt aan de persoonlijke voorkeur. Tevens bij het uitzoeken van een schutting wordt er gekeken naar het onderhoud, de prijs en de duurzaamheid. Als je een houtsoort voor de schutting wil kiezen gaat het niet alleen om je persoonlijke voorkeur, maar ook hoe de rest van de tuin eruit ziet. Kijk daarom vanaf een afstand objectief naar je tuin om te kijken wat voor houtsoort en kleur schutting er bij past. Bij vandentop Barneveld kun je zowel in de winkel terecht als online bestellen. Het is raadzaam om ook een bezoekje in de winkel te brengen als je een schutting wil plaatsen, zo kan je de kleuren goed zien en het materiaal voelen. De winkel is een showtuin, zo kan je voordat je een beslissing maakt alles eerst in het echt zien. Lukt het bestellen online niet of heb je nog vragen, dan kun je vandentop Barneveld ook via de e-mail of telefoon bereiken, hun experts staan voor de klanten klaar. 

Rondom je tuin een heg plaatsen

Een andere manier om je tuin mee af te sluiten die vaak wordt gebruikt is een heg rondom je tuin plaatsen. Vaak kan je een heg vinden rondom scholen, kerken of een park. Er zijn verschillende soorten heggen, maar de meest bekende heg is een liguster en een conifeerhaag. Beiden heggen bieden voldoende privacy en ieder heeft zo zijn eigen voordelen. Een hoge heg die extra privacy kan bieden is de conifeerhaag. Daarentegen heeft de liguster als groot voordeel dat ze snel groeien en je in korte tijd een heg rondom je tuin hebt. Een heg is niet alleen handig, maar staat ook nog ontzettend mooi al dat groen en in de herfst kleurt het mooi oranje.

Gerelateerde artikelen

Back to top button