Huis

Drie tips om je buitenplek op te knappen zonder al te veel geld uit te moeten geven

Story Highlights
  • Knap voor weinig geld je buitenplek op
  • Beetje verf doet wonderen
  • Kies voor fleurige accessoires

De tuin of balkon is meestal de laatste plek in het huis waar naar gekeken wordt, puur omdat je er vaak niet veel tijd in besteed zeker in de winter niet. Zodra het weer warmer weer begint te worden buiten wil je natuurlijk wel dat je buitenplek er mooi en gezellig uitziet. In dit artikel drie tips om je buitenplek op te knappen, maar wel zonder al te veel geld uit te geven van wat kleur tot aan een likje verf.

Meubels voor buiten

Het maakt niet uit of je een balkon of een tuin hebt, groot of klein, meubels voor buiten knappen altijd de boel wel op. Heb je er de ruimte voor dan kan je er een leuke tuinset neerzetten. Je kan kiezen tussen een tafel met stoelen of een loungeset. Tuinmeubels zijn vaak enorm prijzig, neem daarom eens een kijkje bij een Kringloopwinkel, op Marktplaats of op een gratis af halen site. Vaak doen mensen hun tuinmeubels weg voor een klein prijsje of zelfs gratis. Juist dat soort tuinmeubels kunnen vaak nog wel een ronde mee.

Een likje verf doet wonderen

Vaak als men verhuist wordt binnen van alles vernieuwd en opgefrist, van een nieuwe vloer tot aan een likje verf op de muur en het plafond. Buiten daarentegen wordt vaak vergeten. Een likje verf doet wonderen niet alleen voor de kozijnen, maar ook als je tweedehands tuinmeubels aanschaft. Een buitenlak die geschikt is voor diverse soorten ondergrond is de Sikkens rubbol. Deze buitenlak is geschikt voor zowel hout, diverse soorten kunststof, maar ook metaal. Voordat je de buitenlak aanbrengt is het wel belangrijk om de ondergrond goed te beoordelen en ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van een primer. Door het gebruik van een primer en dan de buitenlak op de juiste manier aan te brengen heeft jouw buitenplek de komende jaren geen onderhoud meer nodig.

Fleurige accessoires

Alles alles weer fris en als nieuw eruit ziet, wordt het tijd om de boel op te fleuren. De trend van nu is hoe meer kleur hoe beter en veel groen niet te vergeten. Dit geldt ook voor buiten. Steeds meer zie je ook buiten diverse accessoires, die normaal alleen binnen werden gebruikt, zoals kunstplanten, een vloerkleed en lampjes. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button