Health

De meest voorkomende ouderdomskwaaltjes bij mannen: Wat je ertegen kunt doen

Ouderdomskwaaltjes, we gaan er uiteindelijk allemaal mee te maken krijgen. Er zijn veel ouderdomskwaaltjes die zowel mannen als vrouwen treffen. Maar er zijn er ook veel die vooral bij een van de twee geslachten voorkomen. Omdat er best veel focus is op vrouwenkwaaltjes maar vaak wat minder op specifieke ouderdomskwaaltjes die vooral bij mannen voorkomen, focussen we in dit artikel daarop. We leggen uit welke kwaaltjes veel voorkomen en wat je er tegen kunt doen, zoals Tena men voor urineverlies.

Manopauze

Natuurlijk hebben mannen niet een overgang op de manier zoals vrouwen die hebben. Ook blijven mannen vruchtbaar, ook na de vijftig. Maar dit betekent niet dat er, nadat je 40 wordt, er geen veranderingen komen in je hormoonhuishouding. Het is normaal om een lager testosterongehalte te hebben. Dit zorgt vaak voor een afname in libido, somberheid, slaapproblemen, vermindering van spierkracht en meer buikvet. Een goede oplossing is om je testosterongehalte te verhogen door middel van medicatie. Veel mannen denken dat dit hetzelfde is als steroïde gebruik van bodybuilders maar dat is niet zozeer waar. Het is natuurlijk wel van belang om in gesprek te gaan met een huisarts. 

Prostaat problemen

Het is normaal voor mannen boven de 45 dat de prostaat in grootte toeneemt. Na een bepaalde tijd kan dit zorgen voor plasproblemen omdat de prostaat tegen de plasbuis gaat knellen. Veel mannen maken zich zorgen over prostaatkanker maar de kans hierop is erg klein. Wel kan een vergrote prostaat voor urineproblemen zorgen. Urineproblemen zijn ook een probleem bij oudere vrouwen maar hier wordt wel opener over gesproken. Voor vrouwen is tena lady een oplossing. Voor mannen met prostaatproblemen kan het helpen om tijdens het plassen te zitten. Ook zijn er medicatie opties.   

Hart en vaatziekten

Alhoewel hart- en vaatziekten natuurlijk bij beide geslachten kunnen voorkomen, zijn het over het algemeen problemen die vaker voorkomen bij mannen. Hartfalen komt bij mannen meer, maar ook vaak op jongere leeftijd voor. Dit heeft deels te maken met het feit dat mannen gemiddeld groter zijn dan vrouwen en meer spiermassa hebben. Een mannenhart moet dus een leven lang harder pompen. Maar het komt ook omdat mannen gemiddeld er een minder gezonde levensstijl op nahouden. Dit is iets waar je wel controle op kunt uitoefenen. Denk aan voldoende bewegen, gezond eten en niet roken. Ook is geen alcohol drinken een goede optie. Uiteindelijk zijn er altijd oplossingen te vinden voor mannen kwalen maar voorkomen is ook beter dan genezen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button