Overig

Zo wordt jullie huwelijksdag onvergetelijk

Het voorbereiden van een huwelijk kost heel wat tijd als je er een groot feest van wilt maken. Daarom beginnen veel stellen al een jaar of langer van tevoren met de voorbereidingen. Het is ook steeds meer gangbaar om daarbij de hulp van een weddingplanner in te roepen. Een weddingplanner doet meer dan een ceremoniemeester. Deze laatste is er vooral om op de dag zelf in de gaten te houden dat alles op rolletjes loopt. Een weddingplanner kan de organisatie van de hele trouwdag uit handen nemen, uiteraard in nauw overleg met het bruidspaar.

De trouwlocatie

Allereerst moet je beslissen waar het huwelijk wordt voltrokken. Tegenwoordig mag je in principe overal trouwen, maar dit gaat wel altijd in overleg met de gemeente en de ambtenaar van de burgerlijke stand. Wil je een specifieke ambtenaar dan is het zaak om de trouwdatum op tijd vast te leggen zodat je zeker weet dat hij of zij beschikbaar is. De trouwlocatie kan feestelijk worden aangekleed met mooie rode lopers en een fraai altaar met mooie stoelen voor het bruidspaar. Zorg ervoor dat de genodigden het bruidspaar goed kunnen zien tijdens de ceremonie. Kies je voor een buitenlocatie, houd dan een plan B achter de hand voor het geval de weergoden niet willen meewerken. Zo kun je gebruik maken van een tent als het regent op de trouwdag, of zorg dat er een binnen locatie achter de hand wordt gehouden.

De tijd tussen de huwelijksvoltrekking en het feest

Als er in de avond een feest wordt gegeven en het huwelijk wordt aan het begin van de middag voltrokken dan moet er een periode worden overbrugd. Deze gebruikt het bruidspaar vaak voor de professionele fotoshoot. Maar de gasten die de trouwerij de hele dag bijwonen moeten natuurlijk ook worden beziggehouden. Als je niet voor al te veel entertainment wilt zorgen dan plan je de voltrekking van het huwelijk bijvoorbeeld rond 16.00 uur. De fotoshoot kan dan eventueel ook daarvoor worden gedaan. Na het officiële gedeelte kan het gezelschap dan naar de feestlocatie waar je hen een drankje en aperitief aanbiedt. Hierna kan dan een diner of lopend buffet worden aangeboden. Maar je kunt ook na het huwelijk eerst nog een korte receptie houden voor gasten die niet voor het feest zijn uitgenodigd maar die je wel de gelegenheid wilt geven om het bruidspaar te feliciteren.

Een knalfeest als afsluiting

Wil je de bruiloft met een spetterend feest afsluiten dan kies je ook daarvoor natuurlijk een geschikte locatie. Deze kun je eventueel extra feestelijk aankleden met accessoires van rodelopers.com. Je kunt de gasten welkom laten heten met een fotoshoot op de rode loper zodat iedereen even kan shinen in zijn ongetwijfeld speciaal voor de gelegenheid gekochte outfit. Dit kan leuke foto’s voor het trouwalbum opleveren. Wil je een artiest laten optreden op je huwelijksfeest, boek deze dan op tijd. Een artiest treedt meestal een half uur op en een optreden is meestal tussen 22.00 en 23.00 uur. Voor de rest van de avond kun je bijvoorbeeld een DJ inhuren om muziek te draaien of je boekt een band die de avond opluistert.

Gerelateerde artikelen

Back to top button