Travel

De mooiste bestemmingen voor een stedentrip in Europa  

Ben jij van plan om binnenkort op stedentrip te gaan ergens in Europa? En kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder. Er zijn in Europa zoveel mooie bestemmingen voor een stedentrip dat het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Hieronder vind je een aantal van de mooiste bestemmingen voor een stedentrip in Europa! 

Londen 

Londen is een populaire bestemming voor een stedentrip en dat is niet voor niets. De Engelse hoofdstad heeft veel te bieden. Van prachtige bezienswaardigheden tot de mooie architectuur en het heerlijke eten. Londen is ook erg makkelijk te bereiken met het vliegtuig vanuit Amsterdam. KLM tickets naar Londen zijn makkelijk verkrijgbaar en hiermee vlieg je binnen een uur naar de stad. Ideaal voor als je bijvoorbeeld een korte stedentrip van 2 of 3 dagen wilt doen. In Londen kun je je makkelijk verplaatsen met de metro of trein, die door de hele stad een goede verbinding hebben. Ook een goede optie om te overwegen!

Barcelona 

Een van de meest bekende steden voor een stedentrip is Barcelona. Barcelona is een Spaanse stad dat in de Catalaanse autonome regio ligt. De stad ligt aan zee en dat betekent dat je de stedentrip kunt combineren met een strandvakantie. Dit maakt het voor veel toeristen ook de perfecte bestemming. In Barcelona kun je genieten van vele bezienswaardigheden zoals de kathedraal de Sagrada Familia, de Gotische wijken, de werken van Gaudi, het Park Güell en nog veel meer. Uiteraard kun je er ook terecht voor heerlijke Spaanse tapas of wat te drinken in een van de vele barretjes en restauranten. 

Parijs 

Een andere populaire stad voor een stedentrip is Parijs. De hoofdstad van Frankrijk heeft een prachtig centrum en als je liefhebber bent van steden moet je deze stad zeker een keer zien! Zo kun je er genieten van talloze bezienswaardigheden, zoals natuurlijk de Eifeltoren, maar ook van vele musea zoals het Louvre. Ook kun je in Parijs genieten van de heerlijke Franse keuken en ’s ochtends brood van de bakker halen. Parijs is vanuit Nederland zowel met het vliegtuig, de trein als auto goed te bereiken. 

Wenen 

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en ook een geliefde bestemming voor een stedentrip. Wenen staat natuurlijk bekend om zijn rijke historie met als hoofdpersoon keizerin Sissi. In Wenen waan je je terug in de tijd van Sissi en kan een bezoek aan de paleizen Schönbrunn en het Hofburg niet ontbreken. Wenen is verder ook de stad van de klassieke muziek en dat merk je! Je kunt overal in de stad genieten van prachtige klassieke concerten. Als je van klassieke muziek houd kan een bezoek aan de Weense Opera ook niet ontbreken. Dit gebouw is zowel van binnen als buiten erg indrukwekkend om te zien en hier worden de meest hoogwaardige opera’s uitgevoerd. Zeker een bezoekje waard! Verder kun je in Wenen ook een huis bezoeken waar de beroemde componist Mozart in heeft gewoond. Ook weer een boeiende plek voor klassieke muziekliefhebbers! 

Met al deze inspiratie voor stedentrips in Europa kun jij alvast je volgende stedentrip plannen! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button