Fashion

De nieuwste trends op het gebied van tassen

Tassen zijn natuurlijk niet weg te denken als het gaat om mode en accessoires. Logisch dus ook dat vrijwel alle vrouwen er wel één of meerdere hebben. Omdat ook deze ontwikkelingen niet stil staan, zien we ook hier dat er ieder jaar wel nieuwe trends zijn die ervoor zorgen dat je er bijna niet aan ontkomt om een nieuwe tas aan te schaffen. Daarbij maakt het niet uit of het nu gaat om een nieuwe handtas kopen of een schoudertas die je meeneemt naar je werk. Omdat je natuurlijk wel met de tijd mee wilt gaan, hebben wij de trends als het gaat om tassen voor je op een rijtje gezet.

Duurzaamheid

Net als bij kleding, meubels en tal van andere zaken, zien we ook dat duurzaamheid binnen de wereld van tassen een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Steeds meer mensen stellen hoge eisen aan de producten die ze kopen en tassen zijn daarop geen uitzondering. De vraag naar eco vriendelijke materialen zoals biologisch katoen, gerecyclede plastics en veganistisch leer neemt snel toe. Merken spelen hierop in door prachtige tassen te ontwerpen die niet alleen goed zijn voor het milieu, maar er ook nog eens trendy uitzien. Dit zorgt ervoor dat het voor de vele prijsvechters steeds lastiger wordt om competitief te kunnen zijn en laat zien dat kwaliteit vroeg of laat boven komt drijven. De kosten voor zo’n tas mogen dan misschien wel wat hoger liggen, maar dit zie je dan ook zeker terug in de materialen die worden gebruikt, maar ook het draagcomfort. Stel dat je een nieuwe dames rugzak van Eastpak gaat kopen, dan weet je op voorhand dat deze wat duurder is, maar ook dat je van alle gemakken wordt voorzien. Deze tassen gaan lang mee en zijn af te stellen op vrijwel ieder type lichaam.

Minimalistisch

Waar het voor sommigen niet uitbundig genoeg kan, zien we dat dit bij tassen juist niet het geval is. De trend van dit moment is dan ook minimalistisch en eenvoudiger. Dat houdt in dat er een stuk minder franjes aan tassen zitten en vooral de zakelijke, wat strakke modellen het een stuk beter doen. Natuurlijk neemt dat niet weg dat ook de uitbundige tassen bij een deel van de mensen populair zijn, maar spelen vooral de grotere merken in op de steeds groter wordende vraag naar minimalisme en eenvoud. Natuurlijk is dit binnen bepaalde branches al jaren het geval, vooral als we kijken naar de aktetas voor zowel mannen als vrouwen. Het is namelijk alles behalve professioneel wanneer je als accountant, advocaat of dokter met een tas ten tonele verschijnt met allerlei vreemde opdrukken.

De terugkeer van de klassieke tas

Vintage is helemaal hot! Dit geldt niet alleen voor meubels, maar dus ook voor tassen. Een goed voorbeeld zijn de aktetassen, die eigenlijk al sinds jaar en dag enorm populair zijn. Natuurlijk zien we al jaren dat deze tassen het goed doen, maar zijn ze vooral de afgelopen twee jaar door veel meer mensen gaan dragen. Waar we vooral de wat formele beroepen deze keuze zagen maken, zien we ook dat veel scholieren kiezen voor deze tas. Vaak wel even in een net iets minder formeel jasje, maar het idee is hetzelfde.

Gerelateerde artikelen

Back to top button