Overig

Zo vind je de beste vliegschool voor jou

Zelf een vliegtuig kunnen besturen, dat is voor veel mensen toch echt een grote droom. De ultieme vrijheid in de lucht voelen en zien hoe de grond onder je steeds meer verdwijnt. Als je hoogtevrees hebt klinkt het misschien niet zo aantrekkelijk, maar anders is het waarschijnlijk een gevoel dat je zeker eens mee wil maken in je leven. Om zelf een vliegtuig te mogen besturen, moet je natuurlijk wel een vliegbrevet hebben. In dit artikel geven we je een aantal tips om een geschikte vliegschool te vinden!

Vergelijk totaalprijzen 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat leren vliegen niet goedkoop is, maar je hoeft het ook niet duurder voor jezelf te maken dan het hoeft te zijn. Vergelijk dus altijd de totaalprijzen van verschillende aanbieders van vlieglessen. Probeer er met vergelijken goed op te letten of een aanbieder met pakketten werkt of met losse lessen en reken pakketten om zodat je zeker weet of je meer of minder betaalt per vliegles. In het begin is het verstandig om per les te betalen of een klein pakket te kiezen met een aantal lessen erin. Mocht het dan uiteindelijk toch blijken dat het niets voor jou is, dan ben je niet meteen een fortuin kwijt. Ten slotte is het verstandig om te checken welke kosten inbegrepen zijn in de lespakketten van een vliegschool. Bij veel vliegscholen moet je naast de kosten voor de lessen of pakketten bijvoorbeeld zelf nog de brandstof en landingsgelden betalen. 

In wat voor lesvliegtuig ga je vliegen? 

Vergelijk aanbieders ook op andere punten dan alleen op de prijs. Kijk ook naar wat voor vloot een aanbieder heeft en in wat voor vliegtuigen je dus kunt lessen. Er zijn vandaag de dag aanbieders die met elektrische vliegtuigen werken, wat voor sommige mensen een belangrijke reden kan zijn om voor zo’n aanbieder te kiezen. Je kunt dan namelijk emissieloos leren vliegen. Met de huidige aandacht voor duurzaamheid en het milieu is dat een mooi extraatje! 

Voordelen en mogelijkheden per vliegschool 

Als je prijzen met elkaar gaat vergelijken, vergeet dan niet om ook te kijken naar wat een vliegschool je allemaal biedt in ruil voor hun prijzen. Een vliegschool kan een stuk goedkoper zijn dan de ander, maar als de duurdere vliegschool allemaal voordelen biedt die de goedkopere vliegschool niet heeft, verklaart dat het prijsverschil natuurlijk wel. Denk bijvoorbeeld aan een fijne online omgeving of een realistische vliegsimulator. 

Doe een aantal proeflessen 

Als je leert autorijden, is het belangrijk dat je een fijn gevoel hebt bij jouw instructeur of instructrice. Dat is bij leren vliegen natuurlijk net anders. Daarom raden wij altijd aan om een aantal proeflessen te nemen bij verschillende vliegscholen. Zo weet je meteen of je het kunt vinden met de instructeur of instructrice en krijg je ook een goed beeld van de werkwijze van de vliegschool en of deze wel of niet aansluit bij jouw verwachtingen en wensen. Op een website of aan de telefoon kan iedere aanbieder een mooi verhaal ophangen, maar je weet pas hoe het echt is als je een keer op locatie bent geweest en een les mee hebt gemaakt. 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button