Fashion

De pyjama toen, de pyjama nu

De pyjama. Als kind kunnen we niet zonder, maar wanneer we ouder worden lijkt de prioriteit hier niet echt meer te liggen. Althans, als jij ook behoort tot de zoveel % die slaapt zonder pyjama of in een oud oversized t-shirt van 10 jaar geleden.  Dit was vroeger wel anders. 

Een stukje pyjama geschiedenis: waarom dragen we hem eigenlijk?

De pyjama is erop ontworpen om ons meer warmte te bieden wanneer we ‘s nachts slapen. Pyjama betekent letterlijk: beenbekleding, en is ontstaan in India waar het was bedoeld als dracht voor mannen. Later begonnen ook vrouwen met het dragen van de pyjama, maar werd ook de gebruiksduur uitgebreid. Niet alleen in bed kon je dit kledingstuk dragen, maar ook gewoon als huiskleding. Door de jaren heen zijn is er veel veranderd aan de pyjama en is er veel keus op het gebied van nachtmode. 

Pyjama’s dragen de status privékleding

De pyjama is dus een kledingstuk voor de nacht en draag je voornamelijk tijdens bedtijd. Daarnaast dragen we tegenwoordig de pyjama ook vaak ‘s avonds en ‘s ochtends, maar dan wel in eigen familiekring. In principe is de pyjama ook gewoon een bedekkend kledingstuk, maar wordt toch een stukje ongemak ervaren wanneer ‘s avonds onverwachts visite over de vloer komt.  Daarom draagt deze nachtkleding dan ook de status van privékleding. 

Huispakken 

Naast de traditionele pyjama zijn huispakken ook erg populair geworden. Waar het huispak eerst vooral zijn bekendheid kreeg onder de dames, blijven de heren ook zeker niet achter. Zo bestaat er al meer keus in huispakken voor heren. Dit kledingstuk wordt veel gedragen over de pyjama heen, maar kan ook gewoon mee als vrijetijdskleding. De pakken voorzien je van alle gemakken waar kleding voor bedoeld is. Ze zijn warm, zacht en zitten los om het lichaam. Precies het tegenovergestelde van dat net te strakke overhemd of te koude blouse, naar werk. Bron: pyjama-webshop.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button