Huis

De voordelen van een schilderij ophangsysteem

Ben jij gek op schilderijen? Dan heb je die waarschijnlijk al verschillende in je woning hangen. Uiteraard wil je niet dat de schilderijen scheef hangen. Hiervoor kun je een Artiteq schilderij ophangsysteem gebruiken. Het gebruik van een schilderij ophangsysteem brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Deze willen wij je graag vertellen.

Wat is een schilderij ophangsysteem precies?

Een schilderij wordt in veel gevallen aan de muur gehangen. Je kunt deze ophangen door een spijker in de muur te slaan en het schilderij hier op te hangen. Het kan echter ook op een flexibelere en duurzame manier, bijvoorbeeld met een Artiteq schilderij ophangsysteem. Dit is een rail die je slechts eenmalig en eenvoudig hoeft te monteren waarna je vervolgens met transparante ophangdraden en haken je schilderijen aan op kunt hangen. Als je vervolgens je wanddecoratie wilt wisselen, hoef je niet opnieuw te boren on de muur. De Artiteq schilderij ophangsystemen zijn in verschillende kleuren en afmetingen beschikbaar om zo bij ieder interieur te kunnen passen.

Verschillende soorten ophangsystemen

Een van de voordelen van een schilderij ophangsysteem, is dat er verschillende mogelijkheden zijn. Hierdoor kun je een perfect systeem vinden voor je situatie. Er zijn ophangsystemen die je aan de muur monteert, maar er zijn ook systemen die je aan het plafond of achter een kooflijst bevestigt. Deze ophangsystemen monteer je door eenmalig te boren waarna je de schildrijrails vastzet. Er zijn ook schilderijrails die je aan de muur kunt lijmen, maar deze hebben wel minder draagkracht.

Flexibel schilderijen ophangen

Nadat je een schilderij ophangsysteem hebt gemonteerd, kun je met transparante draden schilderijen helemaal naar eigen wens ophangen. Bedenk je na een paar dagen dat je ze toch anders wilt hangen of ben jij iemand die regelmatig je interieur verandert? Met een schilderijrails pas je wanddecoratie zonder moeite, en zonder boren, makkelijk aan. Door het verwisselen van de schilderijen, krijgt je interieur steeds een andere look.

Je kunt lijsten en ander wandecoratie over de gehele lengte van de muur hangen. Je kunt schilderijen verplaatsen, lager of juist hoger hangen en naast elkaar of onder elkaar hangen. Je kunt je eigen art wall maken en veranderen. Er zijn verschillende soorten ophangdraden en haken beschikbaar, waardoor het systeem geschikt is voor allerlei soorten muurdecoratie.

Schilderij ophangsystemen zijn duurzaam

Schilderijrails zijn van hoge kwaliteit en Artiteq geeft 10 jaar garantie op hun schilderijrails. Zo kun je dus jarenlang je interieur aanpassen zoals jij wilt. Heb je nieuwe lijsten? Je hangt ze in een handomdraai op. Wil je je muurdecoratie mee laten veranderen met de seizoenen? Fluitje van een cent. Een ophangsysteem geeft je de vrijheid om je muurdecoratie in te richten zoals jij op welk moment dan ook wilt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button