Huis

Sigmatex Superlatex Matt voor alle schilderklussen binnenshuis

Of je nu de muren in je keuken wilt gaan schilderen, of de muren op de slaapkamer van je zoon of dochter een andere kleur wilt geven, schilderen met Sigmatex Superlatex Matt is altijd een goede keuze. De muurverf van Sigma staat al jaren bekend om het perfecte eindresultaat. De matte binnenmuurverf van Sigma bevat namelijk uitsluitend hoogwaardige vulstoffen en uitstekende pigmenten. Dit geldt voor zowel de standaardkleuren, als voor de mengkleuren. Wanneer je kiest voor een een mengkleur is het wel belangrijk om te weten dat je deze verf in de meeste gevallen niet terug kunt brengen naar de winkel. Heb je toch teveel verf gekocht? Dan kun je dit altijd bewaren voor een volgende schiilderklus. 

Vrolijke kleuren 

Naast de standaardkleuren, kun je de Sigmatex Superlatex Matt ook in vrolijke kleuren laten mengen. Vrolijke kleuren zorgen vaak voor een fris en opgeruimd gevoel. Zeker aan het begin van het voorjaar is het dus een goed idee om je woonkamer eens te voorzien van nieuwe vrolijke kleuren. Weet je niet precies welke kleuren je nu het beste kunt kiezen? Dan kun je altijd advies vragen aan een familielid, goede vriend of vriendin of ideeën opdoen op het internet. Er is online namelijk genoeg inspiratie te verkrijgen. 

Hoeveel muurverf heb je precies nodig?

Wanneer je aan de slag gaat met Sigmatex Superlatex Matt muurverf, wil je vast en zeker weten hoeveel verf je precies nodig hebt. Gemiddeld genomen kun je met 1 liter verf zo’n 7 tot 9 m2 schilderen. Echter is dit natuurlijk wel afhankelijk van het soort ondergrond en de kwaliteit van de verf. Wanneer je kiest voor Sigmatex Superlatex Matt ben je verzekerd van muurverf met een uitstekende dekking. Wanneer je deze muurverf dus op een al behandelde ondergrond aanbrengt, zal deze verf meestal in één keer dekkend zijn. Echter wordt dit een ander verhaal wanneer je deze muurverf aan wilt brengen op nieuw stucwerk of onbehandelde gipsplaten. Wanneer je de muurverf op dit soort ondergronden aan wilt brengen, is het raadzaam om deze ondergronden eerst te behandelen met een primer. 

Kies ook voor de juiste schildersbenodigdheden

Naast de juiste muurverf en de juiste hoeveelheid verf zijn ook de juiste schildersbenodigdheden van belang. Denk hierbij aan goede afplaktape en afdekzeil, maar ook aan de juiste muurverfroller. Overigens is het ook mogelijk om de Sigmatex Superlatex Matt aan te brengen met een verfspuit. Wanneer je hiervoor kiest is het belangrijk om alle vloeren, ramen, eventuele meubels en deuren goed af te dekken zodat je binnen een mum van tijd de binnenmuren kunt voorzien van een nieuwe verflaag. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button