Huis

De voordelen van vloerverwarming

Steeds meer woningen in Nederland worden voorzien van vloerverwarming. Dat is natuurlijk erg fijn voor je voeten, maar dit is niet de reden dat mensen voor vloerverwarming kiezen. Er zitten namelijk erg veel voordelen aan vloerverwarming voor in huis. In dit blogbericht willen we je de voordelen van vloerverwarming vertellen.

Energiezuinige verwarming in huis plaatsen

Als je voor een vloerverwarming gaat in huis, kun je twee verschillende soorten leggen. Je kunt kiezen voor elektrische vloerverwarming en een op water gebaseerd systeem. Met beide systemen zorg je ervoor dat de vloer geleidelijk verwarmd wordt. Doordat de warmte opstijgt, wordt de gehele woning op een efficiënte manier verwarmd. Traditionele radiatoren hebben een hoge warmte nodig om het huis te kunnen verwarmen. Dit kan tot wel 75 graden celsius gaan. Bij vloerverwarming is dit veel lager. Deze kan al effectief warmte geven bij een temperatuur van slechts 29 graden celsius.

Geen onderhoud nodig aan de vloerverwarming

Een ander voordeel aan vloerverwarming is dat je er geen onderhoud aan hoeft te plegen. Als het eenmaal gelegd is, ligt het stevig vast onder de vloer. Hierdoor hoef je geen onderhoud te plegen als de vloer eenmaal gelegd is. Als je de vloerverwarming aan wilt zetten, maak je gebruik van de Smart WiFi Thermostaat. Hiermee beïnvloed je gemakkelijk de temperatuur in het huis.

Vloerverwarming neemt weinig ruimte in beslag

Een groot voordeel van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren, is dat vloerverwarming geen ruimte in beslag neemt van de leefoppervlakte. Hierdoor merk je niet dat de vloerverwarming is er, maar je voelt wel de warmte. Daarnaast kun je de extra ruimte die vrijkomt gebruiken voor andere doeleinden. 

Verschillende type vloeren gebruiken

Vloerverwarming geeft je de mogelijkheid om zelf je woning in te richten zoals je wilt. Elektrische vloerverwarming kan namelijk onder verschillende vloeren gelegd worden. Zo kun je kiezen voor een vloer met tegels, maar een houten vloer kan ook prima met vloerverwarming voorzien worden!

Vloerverwarming is makkelijk te leggen

Tot slot is het zeer eenvoudig om vloerverwarming te leggen. De verwarming wordt geleverd in gemakkelijke vloerverwarmingsmatten, waardoor je het snel en gemakkelijk in je huis kunt leggen. Als je de vloer laat leggen door een specialist, kun je er ook voor kiezen om de vloerverwarming te laten leggen. Zo weet je zeker dat de verbouwing aan je huis op een goede manier afgerond wordt.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button