Fashion

Hoe houd je sieraden zo lang mogelijk mooi?

Als je een bijzonder sieraad hebt dat je met plezier draagt, wil je het natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Sieraden vragen echter wel om wat onderhoud. Het is zaak om dit netjes bij te houden, zodat je het sieraad jaar in, jaar uit kunt dragen. Lees verder voor slimme tips.

Kwalitatieve sieraden kopen

Een belangrijke tip die we je allereerst mee willen geven: kies voor kwalitatieve sieraden. Dit is de investering namelijk absoluut waard. Sieraden van een hoogwaardige kwaliteit verkleuren niet gauw en zijn robuust – ze kunnen dus tegen een stootje. Zo kun je ze alleen maar vaker en langer dragen! Ook zien deze sieraden er veel mooier en echter uit dan de neppe, goedkope varianten. Reden genoeg om hier je keuze op te baseren. Ga het liefst voor echt goud of zilver. Vintage sieraden staan bijvoorbeeld bekend om een absolute kwaliteit. Denk aan een 14k gouden ketting, die je een leven lang kunt dragen en daarna kunt doorgeven. Dat is pas bijzonder om te dragen!

Sieraden netjes bewaren

Draag je je sieraden tijdelijk niet? Let er dan goed op hoe je ze bewaart. Gooi ze niet zomaar in een hoekje neer, maar leg ze liever in een speciaal sieradendoosje. Je kunt kiezen voor een doosje met een velvet binnenkant bijvoorbeeld, zodat het sieraad niet slijt. In een afgesloten doosje kan er verder ook geen vocht of licht bij komen – dat is alleen maar mooi meegenomen. Ideaal bij sieraden die je niet altijd om hebt, zoals een slavenarmband voor speciale aangelegenheden.

Geen sieraden om tijdens het slapen

Je kunt er een gewoonte van maken om je sieraden af te doen bij het slapengaan. Het is een kleine moeite, maar je sieraden blijven zo wel langer mooi. Je draagt ze zo namelijk toch wat minder uur op een dag. Doe je je sieraden af? Dan kun je ze dus tevens op de juiste manier opbergen, zoals we hierboven al omschreven. Zet een bewaardoosje op je nachtkastje neer, of in de badkamer.

Oppassen met make-up, parfum en zeep

Make-up, parfum of zeep kan een aanslag veroorzaken op je sieraden. Denk aan een doffe waas: het is zonde als dit ontstaat op het sieraad. Doe je sieraden daarom altijd als laatst om, pas nadat je je make-up hebt aangebracht en parfum hebt opgespoten. Wil je je handen wassen terwijl je ringen draagt? De meeste ringen kunnen wel behoorlijk goed tegen zeep – maar als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kun je de ring even afdoen tijdens het wassen.

Sieraden schoonmaken

Van tijd tot tijd is het nodig om je sieraden schoon te maken. Naast speciale middeltjes zoals zilverpoets, is het meestal al voldoende om een sieraad te laten weken in een lauwwarm sopje, waar je wat groene zeep aan toevoegt. Wil je het vuil eraf boenen? Gebruik dan een zacht borsteltje, zoals een ongebruikte tandenborstel of een nagelborstel. Borstel altijd voorzichtig, om eventuele beschadigingen te voorkomen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button