Huis

Dit kun je allemaal doen met een braadpan

Tijdens het winterseizoen staat de braadpan regelmatig op het vuur bij de Nederlanders en dat is niet zo gek. Je kunt namelijk ontzettend veel winterse gerechten maken in een braadpan die typisch Hollands zijn, zoals lekkere stoofpotjes. Maar wist je dat de braadpan ontzettend veelzijdig is? Je kunt deze namelijk voor zoveel gerechten en kookmanieren inzetten. Je kunt ze namelijk ook gemakkelijk in de oven zetten om een gerecht te bereiden, zonder dat de pan hierdoor beschadigd. Sterker nog, ze zijn gemaakt om flinke temperaturen aan te kunnen. We vertellen je graag waarom jij minimaal één braadpan in huis zou moeten hebben.

Lekker Hollands

Bij een braadpan denken wij Nederlanders al snel aan Hollandse gerechten. Ze worden natuurlijk niet voor niets ‘Dutch Ovens’ genoemd! Een lekkere gehaktbal braden voor bij de stamppot, suddervlees voor de hachee of een lekker stofpotje met kip; de opties zin werkelijk eindeloos. Het grootste voordeel is dat je de braadpan lekker op de kookplaat kunt zetten en gemakkelijk een paar uur kunt laten sudderen. Natuurlijk moet je deze wel in de gaten blijven houden en eens in de zoveel tijd wat omscheppen of roeren. 

Onverwachts gebruik

Toch zijn er nog veel meer manieren om de braadpan te gebruiken, die je misschien niet snel bij een braadpan zou bedenken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van soep of je kunt de braadpan zelfs als frituur te gebruiken. Doordat deze pan een flinke hitte aankan, kun je deze namelijk hoog opstoken. Zo kunnen de ingrediënten van je soep lekker lang garen of kun je met wat zonnebloemolie je bittergarnituur klaarmaken. Zorg wel dat je de pan vervolgens na afloop goed schoonmaakt voor het volgende gebruik, anders wordt de boel ontzettend vettig.

Mini braadpannetjes voor gezelschap

Je hebt ook kleine braadpannetjes waarin je per persoon een portie kunt maken. Zo kun je voor iedereen een apart pannetje vullen met een gerecht en dit naast elkaar in de oven schuiven. Zo heb je niet alleen een fantastische presentatie, maar het scheelt je ook veel gedoe met opscheppen aan tafel. Ook deze braadpannetjes zijn in allerlei speelse kleuren verkrijgbaar, waardoor het een feestje is om uit te serveren. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button