HuisTrends

Dit zijn de badkamertrends van 2024

Toe aan een nieuwe badkamer? Laat je dan nu alvast inspireren door de verschillende trends van volgend jaar. De trendwatchers hebben weer een lijstje samengesteld van welke trends we volgend jaar op badkamergebied kunnen verwachten. De trends lopen weer behoorlijk uiteen, van minimalisme tot bonte kleuren. Daarmee is het voor iedereen mogelijk om een badkamerinterieur te kiezen die bij zijn persoonlijke wensen en smaak past. Met deze trends is het mogelijk om een luxe badkamer te creëren, of juist te kiezen voor een meer ingetogen variant.

Trends badkamers 2024

De badkamertrends van 2024 zijn best bijzonder. Zo worden er verschillende stijlen met elkaar gecombineerd. Een voorbeeld is bijvoorbeeld Japandi, waarbij Japanse en Scandinavische stijlen met elkaar worden gecombineerd. Dit is een van de meest rustige stijlen die 2024 te bieden heeft. Daarnaast kun je ook kiezen voor een monochrome badkamer, waarbij je gebruikmaakt van één centrale kleur. 

Er zijn ook andere stijlen, zoals bijvoorbeeld ‘Shiny meets Mid-Century’. Hierbij worden onder meer de luxe stijl en de hotel-chic-stijl uit de jaren 50 met elkaar gecombineerd. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige en kalme badkamer of juist naar een bonte kleurenverzameling; de badkamertrends voor 2024 hebben alle mogelijkheden die je zoekt om dit gedeelte van je huis naar een hoger niveau te tillen. 

Japandi

Volgens de badkamer inspiratie van Baden+ is Japandi het volgend jaar helemaal. De naam is te danken aan de woorden ‘Japan’ en ‘Scandinavisch’. Dat verraadt al een beetje aan welke stijl je moet denken bij deze trend. De bedoeling is om Japanse invloeden en het Scandinavisch minimalisme met elkaar te combineren. Dit is een ideale badkamertrend voor iedereen die niet van drukke badkamers houdt. Japandi straalt eenvoud en kalmte uit. De kleuren zijn vooral erg aards. Bovendien worden de vormen heruitgevonden en zie je vooral veel natuurlijke materialen terug.

Het kleurenpalet van Japandi bestaat vooral uit crème, zand- en bruintinten. Daarnaast voegt de Japanse stijl meer groen als kleuraccent toe. De kleuren zijn vrij licht, maar het is ook mogelijk om iets donkere kleuren te kiezen. Het minimalisme staat wel echt centraal binnen deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan een paar opvallende elementen zoals een organische spiegel. Hier komen functionaliteit en minimalisme samen.

Shiny meets mid-century

Houd je echt van glimmende voorwerpen? Dan is de ‘Shiny Meets Mid-Century’-stijl wellicht helemaal je ding. Bij deze badkamer trends waan je je in luxe. Deze stijl is wel bedoeld voor mensen die bereid zijn wat meer budget vrij te maken voor een nieuwe badkamer. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurdere materialen zoals luxe marmer aan de muur en een mooie houtlookvloer. Daarnaast vind je in deze badkamertrend ook andere elementen terug die je echt doen denken aan een luxe villa. Denk bijvoorbeeld aan een zeer groot uitgevallen spiegel en een luxe uitgevoerd badmeubel.

Het onderdeel ‘shiny’ gaat vooral om luxe en glimmende voorwerpen, zoals een glimmende kraan. Daarnaast zijn de kleuren vooral gebaseerd op rosé en goud. Daarnaast vind je prikkelende verlichting terug in deze trend. Binnen deze stijl staat glas ook centraal. Daarnaast wordt die stijl gecombineerd met de stijl van de jaren 50. Dit is het mid-century gedeelte. Daarom worden er onder meer warme kleuren zoals bordeauxrood of geel gebruikt. Ook andere kleuren zoals blauw doen het binnen deze stijl goed. Het is een stijl die twee werelden die normaal niet samengaan, toch goed samenbrengt. Zo vind je in het ‘Shiny’-gedeelte vooral de weelderige luxe terug, terwijl deze verenigd wordt met de ‘hotel-chic’-look van de jaren 50. 

Colour clash

We geven meteen toe dat de laatste trend voor 2024 niet voor iedereen even geschikt is. Op gebied van badkamer trends is dit wel de meest in het oog springende trend; Highlights Colour Clash. Dat klinkt al als vloekende kleuren en dat is precies waar deze stijl om draait. Deze trend is vooral voor de huishoudens die houden van een speelse look. Het is dan ook een gedurfde trend en erg persoonlijk. Er is bijna geen middenweg: of je houdt van deze kleuren, of je vindt het helemaal niks. De meerdere kleuren in de badkamer vormen het onderdeel ‘highlights’ van deze trend. Dit is absoluut geen keuze voor mensen die graag een basic badkamer willen.

Dat kan op twee manieren: door de kleuren verfijnd op elkaar af te stemmen, of juist door kleuren te gebruiken die niet met elkaar te combineren zijn. Dit is de zogenaamde ‘colour clash’. Denk dus aan gedurfde kleuren zoals felroze of neon-oranje. Deze kleuren zijn zeker niet voor iedereen weggelegd. Het is een bonte verzameling aan felle kleuren, waardoor alle elementen goed tot hun recht komen. Uiteraard worden deze speelse kleuren gecombineerd met karakter. Denk bijvoorbeeld door gebruik te maken van opvallende accenttegels. Ook de wastafel krijgt een gewaagde kleur. Verder kun je gebruikmaken van kleurrijke radiatoren, waardoor je meer contrast aan deze stijl toevoegt. Alsof er nog niet genoeg kleuren zijn, kun je uiteindelijk ook nog een neonlamp of andere felle decoratie ophangen. Op deze manier geef je de badkamer echt behoorlijk wat lef.

Gerelateerde artikelen

Back to top button