Huis

Zo fris je de uitstraling van je woonkamer op 

Past het interieur van je woonkamer niet meer bij je persoonlijke smaak? Ben je op zoek naar mogelijkheden om het interieur te vernieuwen, zonder alle meubels te moeten vervangen? In dit artikel vind je inspiratie voor het opfrissen van de uitstraling van jouw woonkamer. Kies bijvoorbeeld uitsluitend voor een nieuwe, kleine hoekbank in deze ruimte. Een bank heeft door zijn formaat, zelfs bij een kleiner model, een grote invloed op de uitstraling van de woonkamer. Door een rechte bank te vervangen voor een kleine hoekbank maak je de ruimte minder statisch. Daarbij biedt een hoekbank vaak al snel plek aan twee mensen die languit willen genieten van een film of serie. Iets wat op een rechte bank lastiger gaat! Er zijn meer opties om de woonkamer als nieuw te laten lijken. 

Kleine aanpassingen aan het interieur in de woonkamer 

Het vervangen van een bestaande bank is slechts een van de mogelijkheden om de woonkamer op te knappen. Volstaat je huidige bank nog? Kijk in dat geval eens naar het grote aanbod aan bijzettafels bij woonwinkels. Combineer een hippe, bijvoorbeeld houten bijzettafel met een nieuw vloerkleed in de woonkamer. Het staat vaak prachtig en biedt ruimte voor een kop koffie of thee. Ook leuk is een combinatie van verschillende formaten bijzettafels. Denk aan een grote ronde bijzettafel met een compact, kleiner vierkant model. Het toont lef en geeft de ruimte een speels tintje. 

Mozaïek van fotolijstjes aan de wand  

Zo’n speels tintje geef je de woonkamer ook door bijvoorbeeld een mozaïek van fotolijstjes te creëren op de muur. Kies voor één grote foto die je opknipt in verschillende kleine stukjes, of ga voor een mix van losse foto’s om de lijstjes te vullen. Niet alleen fleurt het de ruimte op, ook maken de fotolijstjes je woonkamer persoonlijker. Zo gaat je huis als een echt thuis voelen als je aan het eind van een lange werkdag terugkeert. 

Maak van je woonkamer een botanische ruimte  

Ben je al bekend met het botanisch interieur? Steeds meer mensen kiezen voor een botanisch ingerichte woonkamer. Het gaat hierbij om een woonkamer met een donkergroene kleur op de wanden, gecombineerd met meerdere grote kamerplanten. Dit zorgt voor veel kleur, maakt de woonkamer gezellig en verzekert je van een goede luchtkwaliteit. De grote kamerplanten hebben immers een zuiverende werking. Op het internet vind je tal van foto’s met voorbeelden van zo’n botanisch interieur. Spreekt het jou aan?

Gerelateerde artikelen

Back to top button