Trends

Dit zijn de beste relatiegeschenken voor 2023/2024

De feestdagen zijn een ideale periode om relatiegeschenken te geven aan personeel en klanten. Ook potentiële klanten en zakenpartners zijn een goede doelgroep voor zo’n geschenk, want je wil natuurlijk dat zij aan jouw bedrijf blijven denken. Maar wat zijn anno 2023 nu eigenlijk goede ideeën voor een relatiegeschenk? Je kunt alle kanten op, maar dat is vaak ook juist wat de keuze zo lastig maakt. In dit artikel zetten we de beste relatiegeschenken van 2023/2024 voor je op een rij!

Een persoonlijk cadeau doet het altijd goed 

Wat vandaag de dag in ieder geval belangrijk is in een relatiegeschenk is dat het persoonlijk is. Als je graag op wil vallen als bedrijf raden we je aan om voor iedere klant, partner, leverancier en medewerker een persoonlijk geschenk te geven in plaats van hetzelfde geschenk gebruiken voor iedereen. Dat betekent niet per se dat je allemaal totaal verschillende dingen hoeft te gaan kopen, maar zorg dat je het cadeau kunt personaliseren. Een gepersonaliseerd cadeau voor personeel en klanten zorgt ervoor dat zij zich extra gewaardeerd voelen. Je laat immers zien dat je de moeite hebt genomen om een cadeau te kiezen dat bij de ontvanger past of dat in ieder geval is ingericht speciaal voor de ontvanger. 

Duurzaamheid is belangrijk dit jaar 

Duurzaamheid is natuurlijk echt een hot topic dit jaar en dat zal voorlopig nog wel zo blijven. Een duurzaam relatiegeschenk helpt je om als bedrijf te laten zien dat je bewust zaken doet en dat je het belangrijk vindt om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen. Er zijn een hoop leuke duurzame relatiegeschenken te vinden tegenwoordig. Denk bijvoorbeeld aan een drinkfles van bamboe, een notitieboekje van steenpapier of een herschrijfbaar boekje, een insectenhotel of leuke mokken voor op kantoor als vervanger voor wegwerpproducten. Daarnaast zijn er steeds meer volledig duurzame kerstpakketten te vinden. Op die manier kun jij ook jouw personeel nog aansporen om meer aan het milieu te denken!

Digitale geschenken kunnen ook gewoon

Ten slotte zijn digitale geschenken vandaag de dag heel normaal. Er hoeven geen materialen en grondstoffen voor gebruikt te worden en je hebt geen gedoe meer met het opslaan en versturen van relatiegeschenken. Je kunt ze immers gewoon via de mail versturen. Nu denk je misschien: ‘Wat moet ik dan geven als digitaal geschenk?’ Er zijn een hoop leuke dingen te bedenken, zoals een digitale cadeaubon, een waardevolle online cursus of interessante e-books. Veel mensen hebben hier heel wat meer aan dan van die geschenken die ze ergens neerzetten en er vervolgens nooit meer iets mee doen. En het scheelt jouw werknemers een hoop gesjouw om dat kerstpakket mee naar huis te krijgen. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button