Tuin

Dit zijn de musthaves voor onder een overkapping

Een overkapping in de tuin is fantastisch. Niet alleen kun je in de zomer overdag genieten van wat verkoeling in de schaduw, ook kun je hier in de avonden een romantisch plekje van maken waar je nog een lekker glas wijn nuttigt. Ook in de winter komt de overkapping van pas, want hoe knus is het om lekker onder een dekentje te kruipen met een warm drankje? Dan maakt de kou buiten een stuk minder uit! Er zijn een paar essentiële onderdelen die je niet kunt missen bij je overkapping, en we vertellen je graag welke dat zijn!

Een loungebank

Een fijne plek om te zitten en een beetje te hangen is een ware musthave onder een overkapping. Zonder een comfortabele loungeset kun je net zo goed die hele overkapping weglaten! Zoek dus een fijne loungeset uit die multifunctioneel is. Je moet er uren lekker rechtop kunnen zitten als je bijvoorbeeld met kennissen bent, maar je moet er ook lekker met je partner kunnen hangen. Een neutrale kleur kussens is altijd een goed idee, want dit kun je nog aankleden middels decoraties, kussens en dekens. Als je deze in huis hebt gehaald, is de helft van je knusse plek af!

Knusse aankleding

In de zomer heb je wellicht behoefte aan een ander soort aankleding dan in de winter. Zie de ruimte onder je overkapping dan ook als een verlenging van je woonkamer. Deze moet je gewoon mee laten bewegen met de seizoenen en af en toe de decoraties aanpakken. Zo kun je in de zomer wat leuke Ibiza-stijl decoraties gebruiken met vrolijke kleuren, maar kun je deze in de winter vervangen door warme tinten en knusse items. Denk aan gezellige kaarsen en herfstdecoraties als kastanjes en dennenappels. In de winter wil je er vast wat dekentjes bij leggen of een heater of houtkachel. Kortom, wees lekker creatief en ga aan de slag!

Bekijk de privacy-opties

Als jij de hele avond in de tuin geniet van wat drankjes en goed gezelschap, zullen jouw buren misschien iets minder blij zijn. Bekijk dus of je je overkapping wat meer privé kunt maken door een gedeelte af te sluiten of het zicht in de overkapping te beperken. Zo hoef je je niet druk te maken om boze of glurende buren en kun je heerlijk genieten van je avond. In de woonkamer wil je ook niet bekeken worden, nietwaar?

Gerelateerde artikelen

Back to top button