Health
Trending

Scrambled eggs; recepten & tips

Eieren zijn heel lekker en vormen een goede basis voor het ontbijt. Door de eiwitten heb je veel minder snel honger en het geeft je ruimschoots energie om je dag mee door te komen. Maar, soms wil je wel eens wat anders dan een spiegelei of een gekookt eitje. Maak daarom eens een lekker roerei! ‘Scrambled eggs’ klinkt natuurlijk veel chiquer dan roerei, maar het is allebei hetzelfde en heel eenvoudig te maken. Als je het op de goede manier klaarmaakt, met dagverse, echte scharrel- of vrije uitloopeieren én kwaliteitsboter, is scrambled egg waarlijk een fluweelzacht, luxe gerecht. Heerlijk met warm, geroosterd brood. Een goed voorbeeld van heerlijkheid in zijn eenvoud!

Hoe maak je scrambleds eggs?

Het is dus helemaal niet moeilijk om scrambled egg te maken! Dus als jij jezelf of een ander eens wil verrassen met een heerlijk, rijk ontbijt, weet je wat je moet kiezen. Maar, hoe maak je scrambled eggs nou echt goed klaar? Dat is een vraag die vaak gesteld wordt en het antwoord daarop lijkt voor velen een soort keukengeheim te zijn. Toch is het echt heel simpel. Het geheim is dat je, voor een perfect resultaat,  gebruik maakt van dagverse eieren van hoogwaardige kwaliteit én de beste roomboter die je kunt krijgen. Het basisrecept om scrambled eggs te maken is als volgt:

scrambled egg maken
  • Breek 4 eieren boven een kommetje en klop ze los met een vork.
  • Roer er wat zout en een snufje zwarte peper door.
  • Smelt een klontje boter in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur tot het schuimig wordt.
  • Rooster ondertussen twee boterhammen in de broodrooster.
  • Giet het eimengsel in de pan.
  • Als het begint te stollen gebruik je een houten lepel of spatel om het ei te roeren en van de zijkanten naar binnen te scheppen.
  • Het ei is klaar als het er zacht uitziet en nog net niet helemaal gestold is. Het garen gaat namelijk nog even verder nadat je het vuur uitdraait. 
  • Schep het ei op de toast en garneer het met een snufje zwarte peper en (eventueel) fijngeknipte bieslook.

scrambled egg

Scrambled eggs recept

Dit scrambled eggs recept is een echte klassieker. Heel eenvoudig, maar o zo lekker. Natuurlijk kun je hier allerlei variaties mee maken. Bijvoorbeeld door wat gerookte zalmsnippers over het ei te verdelen, direct nadat je het in de pan hebt gegoten. Of wat dacht je van een recept voor luchtig roerei? Gewoon roerei is pas écht lekker als het zowel luchtig als romig is, dan weet je dat het op de goede manier is klaargemaakt. Maar je kan ook een extra luchtige versie maken. Daar gebruik je de melkopschuimer voor. Je klopt de eieren dan niet met een vork, maar met de melkschuimer. Verder is de manier van bereiden hetzelfde. Je krijgt dan super luchtige scrambled eggs!


Een andere mogelijkheid is roerei met melk. Zeker wanneer je verse, volle melk gebruikt, is dit super lekker en romig. Het geeft je scrambled eggs een nog vollere en rijkere smaak. Per ei gebruik je 1 eetlepel melk. Dit voeg je toe aan de eieren voordat je ze gaat kloppen. Verder is de bereidingswijze hetzelfde. Je kunt het roerei nog voller maken door de helft van de boter te smelten voor het bakken en de andere helft erop te leggen als het klaar (en nog heet). Wil je het nóg romiger? Gebruik dan slagroom of koksroom in plaats van melk. 

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

Back to top button