Health

Dit zijn de oorzaken van die vervelende after lunch dip en zo voorkom je het!

Story Highlights
  • Vervelend hoor, de anti lunch dip
  • Vaak niet genoeg gegeten en gedronken
  • Drink koffie en beweeg!

Je kent het misschien wel. Aan het begin van je werkdag ben je bijna niet te stoppen, maar zodra je ’s middags hebt geluncht krijg je een enorme dip en ben je opeens hartstikke moe. Er lijkt geen eind te komen aan die werkstapel en de uren gaan ontzettend traag voorbij. We hebben het hier over de zogenaamde ‘after lunch dip’.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om die dip te voorkomen óf te tackelen zodra het zo ver is. Wij geven je tips!

Oorzaak van de after lunch dip

Maar eerst is het handig om even stil te staan bij de oorzaak van die vervelende after lunch dip is. Dit ligt grotendeels aan de volgende zaken:

  1. Niet genoeg gegeten en gedronken

Ten eerste kan het komen doordat je ’s ochtends te weinig hebt gegeten of gedronken. De oplossing om de kans op een after lunch dip in ieder geval te verminderen is dus door ’s morgens voldoende te eten én water te blijven drinken!

  1. Ongezonde lunch

Ook kan de dip te maken hebben met een ongezonde lunch die voor een verstoorde suikerregulatie zorgt in je lichaam. Mocht je bijvoorbeeld denken dat je gezond bezig bent met vruchtensapjes, dan heb je het mis. Hier zitten namelijk erg veel suikers in, waardoor er vrij kort na het drinken pieken ontstaan in je bloedsuikerspiegel. Dit zorgt vervolgens weer voor dat je lichaam (te) veel insuline aanmaakt, waarna die insuline in een rap tempo de suikers opruimt. Gevolg: een enorme suikerdip. Oftewel: de after lunch dip waar je zo moe van wordt.

Wit brood met hagelslag of chocopasta kun je dus maar beter overslaan. Kies in plaats daarvan voor volkorenbrood en groenten. En wil je fruit eten? Dat kan, maar dan wel in de originele vorm en niet de geperste vorm. Gek genoeg zitten daar minder suikers in!

Dit kun je doen tegen een after lunch dip

  1. Koffie

Is het te laat om die after lunch dip te voorkomen en begin je toch te gapen of zelfs te knikkebollen? Dan is het tijd om je beste vriend en redder in nood erbij te pakken: koffie! Niet alleen erg lekker voor de meeste mensen, maar cafeïne zorgt er ook nog eens voor dat je een lekkere oppepper krijgt.

Heb jij geen lekkere koffie op werk? Zonde! Kijk bij Giocoffee voor de lekkerste koffie op de werkvloer!

  1. (Blijven) bewegen

Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te blijven bewegen. Sta geregeld even op om wat drinken te pakken, loop buiten een blokje om voor de nodige frisse lucht en beweging of daag je collega’s uit om een potje te darten of pingpongen. (Heb je die faciliteiten niet op kantoor? Laat dit artikel aan je baas lezen en hij zal overtuigd raken van de noodzaak van de pingpongtafel én de koffie van Giokoffie!)

Het is namelijk niet alleen slecht voor je concentratie, maar ook nog eens ongezond voor je lichaam om aan één stuk door stil te zitten achter je computer.

Gerelateerde artikelen

Back to top button