Overig

Wat zijn de voordelen van houten speelgoed voor jonge kinderen?

Story Highlights
  • Houten speelgoed is ecologisch en duurzaam
  • Goed voor ontwikkeling van het kind
  • Houten speelgoed met lange levensduur

Speelgoed is het perfecte cadeau om te geven aan jonge kinderen. Er is altijd wel een gelegenheid  waarbij het cadeau doen van speelgoed van pas komt! Verjaardagen, feestdagen, leuke prestaties of  gewoon een ‘spontane gelegenheid’. Kinderen ontvangen maar al te graag speelgoed. Bij elke  leeftijdscategorie past weer ander soort speelgoed.  

Voor jonge kinderen is het fantastisch om te spelen met een bakfiets, raceauto’s, poppen of een  speelkeuken! Elk jaar komen er wel weer nieuwe soorten speelgoed op de markt, maar heb je  weleens nagedacht over tijdloos kinderspeelgoed? Iets waar zelfs je opa en oma vroeger al mee  speelden? Dat is namelijk houten speelgoed! Het bestaat al eeuwen, maar wordt tot op de dag van  vandaag nog massaal gebruikt door jonge kinderen. Wil je alle voordelen weten van houten  speelgoed? Lees gauw verder! 

#1 Houten speelgoed is ecologisch en duurzaam 

Houten materialen zijn ontzettend ecologisch. Hedendaags domineert plastic speelgoed de huidige markt. Dit omdat het goedkoop en makkelijk te produceren is. Toch willen steeds meer  speelgoedwinkels hun’ ecologische voetprint’ achterlaten en is houten speelgoed nog steeds niet  weg te denken uit de speelgoed schappen. Het voordeel van houten speelgoed is dat het makkelijk  zelf te maken is. Met het gebruik van hout, lijm, schroeven en een laagje verf, kom je al een heel  eind! Bovendien geef je een boom een tweede leven. Een leuk voorbeeld is de ‘rubberboom’.  Vroeger werden deze bomen verbrand, maar tegenwoordig worden deze bomen omgehakt om hier  vervolgens houten speelgoed van te maken.  

#2 Houten speelgoed draagt bij aan de ontwikkeling van je kind 

In eerste instantie zou je er niet meteen vanuit gaan dat kinderspeelgoed bijdraagt aan de  ontwikkeling van je kind. Niks is minder waar. Het is namelijk bewezen dat het spelen met speelgoed  goed is voor de verbeelding van je kind en de creatieve vaardigheden stimuleert! Houten speelgoed  vraagt meer inspanning van de actieve geest voor je kind. Het is niet zoals plastic speelgoed  ‘voorgeprogrammeerd’ met kleurrijke knoppen en geluiden. Houten speelgoed is eenvoudiger van  opzet en is in veel gevallen niet afgewerkt met fijne details. Dit zorgt ervoor dat de verbeelding van  je kind het overneemt, wat de creativiteit stimuleert. Kinderen vinden het bovendien fantastisch om  ‘vadertje en moedertje’ na te spelen. Een houten speelkeuken of een houten poppenwagen dragen bij aan de ontwikkeling van de fantasie om de setting van ‘vadertje en moedertje’ na te spelen.  

#3 Hout gaat jarenlang mee en is tijdloos 

Tenslotte is houten speelgoed tijdloos. Wie kent het niet? Het houten schommelpaard, fietsje of de  houten blokken! Dit klassieke speelgoed behoudt ten alle tijden zijn populariteit waardoor het van  generatie tot generatie gebruikt kan worden! 

Gerelateerde artikelen

Back to top button