DIYHuis

Doe het zelf projecten waar je lekker mee aan de slag kan!

Houd jij van doe het zelf projecten waar je je creativiteit in kwijt kan? Dan vertellen we je in dit artikel een leuk doe het zelf projecten waar je mee van start kan gaan! Een verhoging voor de wasmachine of droger!

Extra ruimte bij het wassen en/of drogen

Een handige tip om extra ruimte te creëren bij het wassen en/of drogen is door een verhoging te maken voor je wasmachine of droger en daarbij een lade in het design te implementeren. Dit doe je gemakkelijk door een box te maken. 

Hiervoor heb je hardhout nodig. Spaanplaat of zachtere soorten hout zorgen namelijk niet voor de stabiliteit die een wasmachine en/of droger nodig zal hebben. 

Wanneer je je hout hebt gekozen is het belangrijk om eerst de omtrek van je wasmachine en/of droger te meten. Aan de hand van deze afmetingen weet je ook hoe lang je je hardhout moet afzagen. 

De hoogte van je verhoging is geheel aan jou, sommige verhogingen zijn 10 centimeter terwijl andere voor 20 of 30 centimeter gaan. Hoe hoger je echter de verhoging maakt hoe meer ruimte je in je lade zal hebben. 

Aan de hand van de hoogte en afmetingen van je wasmachine en/of droger zaag je eerst alle nodige zijkanten van de verhoging uit. LET OP: neem 2-3 cm extra aan lengte, zodat je wasmachine de ruimte heeft op je verhoging!

Vervolg

Je verhoging heeft natuurlijk ook een onderkant en bovenkant nodig. De bovenkant en onderkant hoort over alle vier de zijkanten te gaan. Zo boor je de bovenkant en de zijkanten in elkaar. LET OP: De voorkant van je verhoging boor je nog niet mee in het geheel en valt over de zijkanten van je verhoging!

Om de lade te maken neem je de afmetingen aan de binnenkant van je box en haal je hier 2-3 cm in hoogte vanaf, zodat je lade de ruimte heeft. Deze afmetingen zaag je weer uit je hardhout voor de zijkanten, achterkant en onderkant van de lade. LET OP: de voorkant van de box is de voorkant van je lade! Boor deze daarna in elkaar.

Voor lade rails kan je deze gemakkelijk bestellen bij de website van Brasom. Hier is een groot assortiment aan ladegeleiders te vinden die je makkelijk en snel kan installeren. LET OP: neem de juiste afmetingen qua ladegeleiders – een korte ladegeleiders is altijd beter dan een langere!

De lade rails monteer je aan de binnenkant van je verhoging en op de buitenkanten van de lade.

Voeg eventueel een hendel en rubberen poten toe om het geheel af te maken!

Gerelateerde artikelen

Back to top button