Huis

Doe inspiratie op voor een nieuwe keuken

De aankoop van een nieuwe keuken is niet vanzelfsprekend. Je investeert heel wat geld dus het is belangrijk dat een nieuwe keuken volledig naar jouw wensen en behoeftes wordt gemaakt. Er zijn verschillende websites waar je wat inspiratie kan opdoen zodat je weet wat voor soort keuken bij jou past.

Waar moet je op letten bij het aankopen van een keuken?

Zoals hierboven is vermeld, kan je het best eerst inspiratie opdoen. Je kan verschillende winkels bezoeken of kijken op websites zoals UW-keuken waar je verschillende keukens kan terugvinden in diverse stijlen. 

Zodra je weet wat voor keukenstijl je wil, kan je op zoek gaan naar de juiste winkel. 

Wanneer je een keuken hebt gevonden, kan je altijd een offerte aanvragen waar alle verschillende onderdelen opstaan. Kijk deze altijd goed na en stel zeker vragen wanneer iets niet duidelijk is. Zo kom je zeker niet voor verrassingen te staan bij het plaatsen van de keuken of de eindfactuur. Dingen aanpassen wanneer je de offerte al hebt goedgekeurd, is vaak erg moeilijk en er zit hoogstwaarschijnlijk een meerprijs aan vast.

Het kan nooit kwaad om verschillende offertes op te vragen bij meerdere winkels. Zo kan je onderhandelen wanneer je grote prijsverschillen opmerkt. 

Je kan het beste een keuken kopen CBW-erkende winkel. Zij geven minstens twee jaar garantie en je bent ook verzekerd wanneer de winkel failliet zou gaan voor je keuken is geleverd. 

Welk type keuken past bij jou?

Wanneer je veel tijd doorbrengt in de keuken, weet je ook goed wat je juist zoekt in een keuken. 

Wil je een keuken met een groot keukenblad zodat je veel werkruimte hebt? Of wil je juist een heel minimalistische keuken? Kijk op UW-keuken wat voor type keuken jou kan bekoren. 

Daarnaast kan het ook altijd handig zijn om te kijken naar de stijl van de rest van je woning. Heb je een modern interieur, dan kies je ook best voor een moderne keuken. Op die manier gaat de nieuwe aankoop heel mooi op in het interieur. Heb je veel keukenspullen? Bekijk dan enkel keuken waar je zowel boven als onderaan kasten hebt. Het heeft dan geen nut om ter inspiratie naar keukens te kijken met beperkte ruimte. 
Zorg er ook zeker voor dat je keuken is aangepast aan jou. Ga voor een werkblad dat op jouw hoogte kan gemonteerd worden. De ideale hoogte voor jouw werkblad is eenvoudig te berekenen. Ga voor het werkblad staan met je armen in een hoek van negentig graden. Je onderarmen moeten evenwijdig zijn met het werkblad. De afstand tussen je onderarmen en het werkblad moet ongeveer 15 centimeter zijn.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button