DIYTuin

Onmisbare tuingereedschappen voor in de zomer

Story Highlights
  • Heggenschaar
  • Grasmaaier
  • Hark
  • Zaag

De zomerse tijden zijn aangebroken. Dit betekent dat de dagen langer worden en het warmer weer wordt. Je zult vanzelf wel merken dat er steeds meer mensen vaker in de tuin gaan genieten. Daar mag jij natuurlijk niet in achterblijven, want jij wilt ongetwijfeld ook van jouw tuin een juweeltje maken.

Alles bij elkaar opgesomd zijn dit de ideale omstandigheden om je gereedschappen te pakken en lekker aan de slag te gaan. De volgende tools zijn van essentieel belang voor het bijhouden van jouw tuin gedurende deze zomer.

Heggenschaar

Het wordt sterk aangeraden om elk seizoen enkele klusjes te verrichten in de tuin. Wanneer de wintertijd eenmaal voorbij is valt er meestal heel wat meer snoeiwerk te doen rondom het huis. Dit komt doordat het onkruid, heggen en andere planten, gedurende deze periode, heel weinig werden bijgehouden. Een heggenschaar is tijdens deze momenten je beste vriend. We zijn allemaal bekend met de gewone heggenschaar, maar voor het grotere snoeiwerk zul je al gauw merken dat de elektrische versie een stuk handiger is. Op Gereedschapcentrum.nl is een ruim assortiment aan elektrische heggenscharen te vinden.

Grasmaaier

Als jij een gazon hebt dan mag een grasmaaier uiteraard niet ontbreken in jouw lijst van zomerse tuingereedschappen. Een gazon dat bijgehouden is oogt vaak een stuk netter. Hier komt nog bovenop dat het frequent maaien van het gras ook gezonder is. Bij het maken van een keuze moet je alleen goed in de gaten houden welke grasmaaier je kiest. Je hebt de keuze uit benzine grasmaaiers en elektrische grasmaaiers.

Hark

Bij een hark denk je meestal al gelijk aan de lente. Maar deze tool is ook in de zomer een must-have voor in de tuin. Denk maar eens aan het bij elkaar vegen van het gemaaide gras of onkruid. Of natuurlijk de losse bladeren die op de grond liggen omdat je net bezig bent geweest met de heggenschaar. Een tuingereedschap die jij deze zomer niet over het hoofd mag zien.

Zaag

We sluiten deze lijst van meest essentiële tuingereedschappen af met een klassieker. Net als een hark kan een zaag ook niet missen. Wat de zaag nou zo onmisbaar maakt, is dat er geen enkele gereedschap is met dezelfde functie. Als beginner is het ideaal om met een handzaag te beginnen, maar mocht je al wat gevorderd zijn dan is een elektrische zaag zeker een aanrader. Binnen het Festool assortiment zijn er hiervoor verschillende zaagbladen te vinden voor diverse doeleinden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button