Tuin

Drie planten die jouw tuin een hele andere look geven

Eens in de zoveel tijd ben je er klaar mee om telkens tegen dezelfde tuin aan te kijken. Je wil weer eens wat anders. Het is echter een heel gedoe om je hele tuin overhoop te gooien. Met een paar kleine aanpassingen hier en daar kom je gelukkig al een heel eind. Plaats een paar nieuwe planten in je tuin en het ziet er al meteen heel anders uit. In dit artikel raden wij jou drie planten aan om in jouw tuin te plaatsen als deze toe is aan een nieuwe look.   

Een beukenhaag

De beukenhaag is een populaire keuzen voor tuinbeplanting vanwege de prachtige bladeren en hun vermogen om een gebied af te schermen. Loopt er een drukke straat achter je huis langs, scherm deze dan af door er een beukenhaag te plaatsen. Beuken zijn bomen die wel tot dertig meter hoog kunnen worden. Wil je graag een beukenhaag kopen, houd er dan rekening mee dat ze behoren tot de familie van de bladverliezende bomen. Dit houdt in dat je in de herfst en de winter mag gaan bladvegen in de tuin. Wil je graag een beukenhaag maken, dan plaats je de beukenbomen in een rijtje naast elkaar. De haag zal dan groeien tot een prachtig, groen scherm dat zowel decoratief als praktisch is. Een nuttige en mooie toevoeging aan elke tuin!

Een conifeer

Coniferen behoren tot de familie van de naaldbomen. Ze hebben dan ook naaldvormige bladeren en produceren daarnaast zaadbessen in de vorm van kegeltjes. Sommige coniferen kunnen meters hoog worden, terwijl anderen juist dichter bij de grond blijven. Deze laatste soort lijkt meer op een struik. Coniferen zijn duurzame planten en kunnen jarenlang blijven groeien zonder dat ze veel onderhoud nodig hebben. Heb je dus niet zulke groene vingers, ook dan is dit een prima plant om in je tuin te hebben. Het planten van de coniferen is ook niet heel moeilijk. We zien de planten dan ook in veel Nederlandse tuinen. 

Een hortensia

Hortensia’s zijn prachtige planten die vaak gebruikt worden in tuinen landschappen vanwege hun mooie, grote bloemen. Er zijn veel verschillende soorten hortensia’s, variërend van struiken tot kleine bomen. Ook komen ze voor in veel verschillende kleuren, van wit tot roze tot blauw. Een hortensia bloeit in de zomer en kan prachtige bloemklokken vormen die aantrekkelijk zijn voor insecten en andere kleine dieren. Bovendien is er weinig onderhoud nodig voor deze mooie planten, dus het kost je niet veel tijd en energie om ze in de tuin te hebben. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button