Tuin

De 5 beste planten om een groene tuin te behouden in de winter

De winter is een tijd om binnen te genieten van een warme choco op de bank. Dit betekent echter niet dat je tuin in deze koude maanden kaal en leeg hoeft te staan. Er zijn tal van soorten planten, struiken en bomen die mooi groen blijven in de winter, waardoor je tuin lekker beschut blijft en een prettige sfeer blijft behouden. In dit artikel geven we vijf van de beste planten voor een groene tuin in de winter.

1. Portugese laurier (Prunus lusitanica): 

De Portugese Laurier is een struik die ook wel ‘Laurel of Portugal’ wordt genoemd. Hij heeft donkergroene, glanzende bladeren die er het hele jaar prachtig uitzien. Het is eenvoudig te verzorgen en vereist weinig onderhoud, wat het ideaal maakt als je een makkelijk te onderhouden tuin wilt creëren. Je kunt Portugese laurier plantjes op verschillende plaatsen in je tuin plaatsen om kleur toe te voegen aan je landschap. 

2. Klimop (Hedera helix): 

Klimop is eigenlijk echt onmisbaar voor eender welke tuin. De veelkleurige bladeren zullen je tuin verrijken met hun verschillende tinten groene kleuren – van donkergroene tot frisgroene, lichtgroene of zelfs smaragdgroene tonnen – en geven extra textuur aan je landschap. De struik is extreem winterhard en kan dus prima uitgroeien tot grote buxusbollen of prachtige dradenmuurmatte, afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt om mee te spelen. 

3. Taxus baccata (Taxus): 

Dit is echt dé grootste ster onder de conifers! Taxus baccata heeft donkergroene naald bladen waardoor hij eruit springt tussen andere conifers – hij staat bekend als ‘de reuzenconifeer’. Ook dit type boom is extreem winterhard en kan door zijn dichte naaldbladstructuur goed worden gebruikt als haag of scherm om privacy te creëren in je tuin. 

4. Prunus cerasifera (Kersenboom): 

Deze beschermheer der kerstbomen stond vroeger symbool voor bloemenpracht tijdens de feestdagen. Prunus cerasifera produceert delicate cherise-bloesems in april-mei waardoor hij eruit springt tussen andere struiken die overwegend groen gekleurd blijven in de wintermaanden. Ook produceert hij mooie rode bessen die leuk staan als decoratie rondom kerstmis! 

5. Fagus sylvatica (Beuk): 

Beuk is winterhard en heeft daarnaast prachtige herfstkleuren zoals bruine, lila-paarse of oranje bladeren die perfect passend zijn in elke winter setting. Vooral jonge exemplaren van deze boom geven heel veel energie aan je tuin met hun glanzende gekartelde bladeren en karakteristieke knobbels op hun stammen. Wanneer ze ouder worden wordt hun schors grijsbruin met donkere strepen waardoor ze nog meer interessant wordt! 

De bovenstaande planten zijn ​​bereid om je buurt op te fleuren met hun weelderige glanzende donkergroene tint tijdens de koudste maanden van het jaar! Als je op zoek bent naar wat extra leven en warmte voor je tuin deze winter dan zul je hiermee niet teleurgesteld worden!

Gerelateerde artikelen

Back to top button