Overig

Een aantal leuke manieren om je stacaravan in te richten

Een stacaravan, een perfecte tweede huis. Wat vroeger misschien als saai of stoffig werd gezien, is nu wel heel anders. Tegenwoordig heb je enorm prachtige stacaravans te koop. Je hebt ze in verschillende prijscategorieën, groottes, stijlen en nog meer. Kies een plek uit, en dan volgt de perfecte stacaravan voor jou. Maar wat dan? Je wilt natuurlijk deze prachtige stacaravan inrichten. Hoewel dit makkelijk klinkt, zijn er wat andere dingen waar je aan moet denken wanneer je op een kleiner oppervlak werkt. We geven je graag een aantal leuke manieren om je stacaravan in te richten hieronder.

Kleine ruimte, zorg voor licht.

Omdat een stacaravan vaak kleiner is, is het belangrijk de ruimte niet optisch kleiner te maken. Om deze reden raden we aan om voor veel natuurlijk lichtinval te zorgen. Wanneer dit niet meer mogelijk is, adviseren we veel lichtbronnen toe te voegen zoals lampen. Ook spiegels zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Tenslotte is het slim om aan lichte kleuren te denken in plaats van donkere, aangezien dit optische ruimte creëert. Denk bijvoorbeeld aan een lichte muur en witte kastjes. We adviseren voor een witte of lichte basis te kiezen, en kleur toe te voegen. Zo kun je jouw kussenslopen aanpassen of schilderijtjes ophangen. 

Maak het gezellig, maar benut je ruimte

Omdat veel stacaravans heel handig met de ruimte omgaan, raden we aan hetzelfde te doen met je decoratie. Denk bijvoorbeeld in de hoogte of zorg voor decoratie met een extra functionele toevoeging. Omdat de ruimte op de vloer schaars is, raden we aan om in de hoogte te werken. Denk bijvoorbeeld aan sfeerlichtjes. Ook kun je denken aan leuke gordijntjes en kussentjes die net dat extra sfeer toevoegen. Daarnaast raden we aan om extra schappen toe te voegen voor decoratie en opslag. Deze kun je natuurlijk ook personaliseren om ook als decoratie te dienen. 

Creativiteit bespaart je geld en maakt het authentiek

Je hoeft natuurlijk niet alles nieuw te kopen. Online zijn enorm veel doe-het-zelf projectjes te vinden waarmee je de meest prachtige, en handige, dingen kunt maken om je stacaravan in te richten. Denk bijvoorbeeld aan slingers, klamboes of kussenslopen. Zelfs in de koop van een nieuwe stacaravan kun je heel handig gebruik maken van geldbesparing door een gebruikte stacaravan te nemen. Grote kans dat je hard veroverd wordt door een stacaravan die al eerder gebruikt is. We hopen dat deze tips je helpen je stacaravan in te richten, en ervoor zorgen dat jij in no-time van jouw eigen prachtige stacaravan kan genieten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button