Fashion

Zo kies je de perfecte trouwschoenen!

Heb je eindelijk de trouwjurk, dan komen nog de trouwschoenen. En zeg nou zelf: trouwschoenen maken je outfit toch wel helemaal af. Die echte bruidslook, daar horen dus gewoon mooie bruidsschoenen bij. Maar het vinden van de perfecte bruidsschoen is nog niet zo makkelijk. Hoe loop je ze in? Waar en wanneer koop je ze? Wat past bij de jurk? En kun je er op lopen op de trouwlocatie? Allemaal vragen waar je ook nog een antwoord op moet vinden terwijl je misschien het huwelijk ook nog aan het regelen bent. In dit artikel vertellen we je daarom alles wat je moet weten over het kiezen van de perfecte bruidsschoenen.

Trouwschoenen

Misschien heb je er nog niet eens over nagedacht, omdat je bruidsschoenen verstopt zitten onder je jurk, of misschien ben je al maanden aan het zoeken en kun je maar niks vinden. Hoe dan ook: het is belangrijk dat je trouwschoenen onder je jurk draagt die comfortabel zitten en er mooi uitzien iedere keer als je je jurk optilt. 

Welke trouwschoen past bij jou?

Het kiezen van een trouwschoen is niet alleen afhankelijk van je stijl. Het is namelijk ook afhankelijk van je trouwjurk en de trouwlocatie. Je wilt voorkomen dat je met je hakken in de modder blijft hangen tijdens het huwelijk en als je nooit op hakken loopt, kun je de hoge variant misschien maar beter even laten staan. Denk dan bijvoorbeeld aan een lage blokhak of een sleehak.

Soorten trouwschoenen

Om wat inspiratie mee te geven, worden hieronder een aantal populaire voorbeelden.

1. Trouwschoenen met hak

De bekendste trouwschoenen zijn die met hak. Niet voor niets een favoriet onder veel bruiden, want wie houdt er nou niet van een paar mooie hakken met glitters? Ben je fan van hakken, maar loop je er niet zo goed op de hele dag? Kies dan voor een brede hak. Dit zit vaak veel comfortabeler dan naaldhakken. 

2. Platte trouwschoenen

Geen fan van hakken? Of loop je er gewoon niet lekker op? Dan kun je ook kiezen voor platte trouwschoenen. Er zijn opties genoeg. Denk aan ballerina’s, sandaaltjes en zelfs sneakers komen tegenwoordig terug. Trouw je op het strand, dan kun je de schoenen misschien beter helemaal achterwege laten en even langs de pedicure gaan.  

3. Leren en satijnen trouwschoenen

Leren schoenen zijn misschien warmer, maar vormen zich na verloop van dragen wel meer naar je voeten. Ideaal als je in de winter trouwt en de tijd hebt om ze even flink in te lopen. Satijnen trouwschoenen zijn populair omdat ze vaak mooi staan bij de meeste trouwjurken en koeler zijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button