Huis

Een nieuw huis, wat moet je regelen?

Story Highlights
  • Regel de aansluitingen op tijd
  • Meld je aan bij de gemeente en een huisarts
  • Denk aan de verzekeringen

Yes, je hebt een nieuw huis, gefeliciteerd! Maar nu begint het geregel. Een verhuizing vraagt nog wel wat tijd van je. Het is namelijk niet alleen het inpakken en uitpakken van verhuisdozen. Je moet ook aan bepaalde zaken denken voor je overgaat. En die zaken zijn ook nog afhankelijk van of je samen gaat wonen of dat je alleen gaat verhuizen. Welke zaken moet je in ieder geval regelen? Lees gauw verder!

Regel alle aansluitingen

Gas, water en licht moet geregeld zijn. Dit gaat altijd via contracten met onder andere een energieleverancier en waterleverancier. Je kunt je energieleverancier misschien wel meeverhuizen, maar het is raadzaam om de contracten weer even op een rijtje te zetten. Misschien ben je bij een andere leverancier wel goedkoper uit. Naast gas, water en licht, is het ook handig om je wifi aan te sluiten en je internetprovider uit te zoeken. Daarmee kun je in ieder geval Netflixen, je mobiel onbeperkt gebruiken en bellen. Zo ben je in ieder geval bereikbaar en kun je alle zaken rondom je verhuizing gemakkelijk op zoeken.

Aanmelden nieuwe gemeente en huisarts

Verhuis je naar een andere plaats of wijk, dan moet je je sowieso inschrijven in de gemeente waar je gaat wonen. Dat gaat gemakkelijk via het gemeentehuis. Vaak kun je de afspraak in ieder geval online regelen en bij sommige gemeenten kun je de gehele aanvraag online regelen. De huisarts is ook zeer zeker belangrijk. Gebeurt er wat, dan wil je wel dat de huisarts zo snel mogelijk bij je is. Officieel mag een huisarts ook maximaal een kwartier van je af zitten bij spoedgevallen. Van welke zorg maak jij nog meer gebruik? Zorg in ieder geval dat je het allemaal in de buurt hebt zitten van je nieuwe stek.

Inboedelverzekering

Je moet ook je verzekeraar een adreswijziging sturen. Vaak kan dit via een app van de verzekeraar of via internet. Je kunt ook wel bellen om je nieuwe adres door te geven. Hier geldt ook dat de leverancier misschien wel mee kan verhuizen. In de meeste gevallen is dat wel zo, alleen moet je bekijken of de inboedelverzekering nog wel bij je nieuwe woonsituatie past. Misschien is je nieuwe huis wel groter, heb je grotere of nieuwe spullen gekocht en is het dus belangrijk om je inboedelverzekering iets op te schroeven. Ben je wat kleiner gaan wonen, dan zal het helemaal voordelig om je verzekering te checken. Waar je altijd voordelig uit bent is bij Inshared. Zij regelen onder andere jouw inboedelverzekering en geven duidelijk aan wat er wel en niet onder de dekking valt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button