Fashion

Een nieuwe kantoorbaan? Zo draag je de juiste kleding!

Een nieuwe baan is altijd spannend. Je wil professioneel genoeg overkomen en een groot deel daarvan is natuurlijk je outfit. Ben je niet zeker of de kleding in je kleerkast goed genoeg zijn voor een nieuwe baan? Dan geven we je drie tips over hoe je dit ontdekt! 

Tip 1: Elke sector is anders

Als je twijfelt of je een volledig nieuwe garderobe moet aanschaffen, dan is het goed om te weten dat niet elke sector hetzelfde is. Zo is het goed mogelijk dat je voor een baan bij een bankinstelling een hele dag een pak of een kokerrok moet dragen, maar dat je kledingstijl wel wat meer casual mag zijn als je een baan in de marketing start. 

Tip 2: Bekijk wat je collega’s dragen

Voor je dus je creditcard bovenhaalt, raden we je altijd aan om eens goed te kijken wat je collega’s dragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens je sollicitatiegesprek, maar je kunt ook eens piepen op social media – veel bedrijven posten immers foto’s en video’s van werknemers op de werkvloer. Draagt iedereen business kleren? Dan weet je zeker dat je je geliefde gympen niet kunt dragen. Zijn er niet echt kledingregels? Dan kun je een deel van je huidige garderobe blijven dragen. 

Tip 3: Investeer in kwaliteit

Zelfs als is je bedrijf redelijk casual, toch kan het geen kwaad om en paar kledingsstukken van topkwaliteit aan te schaffen, bijvoorbeeld als je op bezoek gaat naar een klant. Dit zijn classics die elke werknemer in zijn/haar kledingkast moet hebben:

  • Een hemd en een blazer: man en vrouw zien er goed en professioneel uit met een op maat gemaakt hemd en blazer. Kies voor een mooie, kwalitatieve stof – allerlei polyesterblends gaan bijvoorbeeld snel pluizen… of je zweet er snel in. En dat wil je niet! 
  • Een portefeuille of cardprotector: Ook op het werk moet je af en toe je portefeuille bovenhalen. Dan ziet een mooi exemplaar, bijvoorbeeld van leer, er toch professioneler uit dan de portefeuille die je al hebt sinds je zestien was. Of je nu voor een miniwallet of een grote portefeuille gaat: kies voor kwaliteit, het verschil zie je!
  • Leren schoenen: schoenen zijn een van de eerste dingen waar veel mensen naar kijken. Zorg dat je er altijd professioneel uitziet met mooie leren schoenen. Dit hoeven geen klassieke schoenen te zijn, maar kunnen evengoed subtiele sneakers zijn (als de kledingvoorschiften dit toelaten!). Kies voor leer i.p.v. nepleer; dit gaat minder snel kraken. 

Veel succes bij je nieuwe baan!

Gerelateerde artikelen

Back to top button