Overig

Een nieuwe telefoon kopen: een Samsung of een iPhone?

Ben je van plan een nieuwe telefoon te gaan kopen? Dan heb je vast al veel onderzoek gedaan naar verschillende merken en modellen telefoons. Op dit moment zijn Samsung en Apple de meest populaire merken op het gebied van smartphones. Maar als je tussen die twee moet kiezen, welk merk past dan het beste bij jou? In dit artikel gaan we kijken naar de voor- en nadelen van Samsung en Apple.

Voordelen van een Samsung telefoon

Wil jij graag een Samsung telefoon kopen? Dan heb je een ruime keuze op het gebied van modellen en specificaties. De nieuwste modellen zijn natuurlijk de Samsung Galaxy S22 en de Samsung Galaxy S22 Ultra. De Samsung Galaxy lijn geeft altijd een ruime keuze in verschillende prijsklassen. Je hoeft dus niet altijd de hoofdprijs kwijt te zijn voor een Samsung smartphone. Daarnaast hebben bijna alle Samsung telefoons een uitbreidbaar geheugen. Mocht het nodig zijn, dan kun je jouw telefoon dus wat extra opslagruimte geven. Ten slotte kun je een Samsung telefoon inrichten zoals jij dat wil, dankzij het open besturingssysteem van Android. Samsung heeft van dit open systeem namelijk een beetje een uniek, eigen systeem kunnen maken. Je kunt verschillende thema’s installeren en jouw telefoon zo een eigen look geven. Ben je benieuwd wat nu echt de beste telefoons zijn van Samsung? Lees dan de resultaten van de tests van de Consumentenbond!

Voordelen van een iPhone

Ook de iPhones van Apple bieden een hoop voordelen. Zo zijn de telefoons erg makkelijk en veilig in het gebruik. Het besturingssysteem van Apple, iOS, is erg veelzijdig en er zijn veel apps op te vinden. Daarnaast biedt Apple bij iedere nieuwe iPhone de keuze tussen verschillende formaten, zodat je niet per se met een grote smartphone op zak hoeft te lopen. Als je een iPhone hebt, kun je deze ook zonder problemen gebruiken samen met andere apparaten van Apple. Denk bijvoorbeeld aan een Apple Watch of een MacBook. De verbinding gaat altijd naadloos. Ten slotte biedt een iPhone 1 TB aan opslagruimte, dus kun je lekker aan de slag met het maken van leuke foto’s en filmpjes. 

De nadelen van Samsung telefoons en iPhones

Naast het feit dat beiden merken veel voordelen hebben, zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening mee dient te houden. Zo zijn de producten van Samsung en Apple een stuk duurder dan telefoons van minder bekende merken. Je betaalt dus niet meer alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de merknaam. Daarnaast ontvangen de telefoons van deze merken voortdurend updates, maar dat is vaak maar voor een paar jaar. Na een tijd worden oudere modellen niet meer ondersteund. Ondanks het feit dat de iOS Store een groot aantal apps aanbiedt, missen er veel apps die op Android wel beschikbaar zijn. Dit komt doordat iedere app eerst goedgekeurd moet worden door Apple voordat ze in de AppStore terecht komen. Ten opzichte van Samsung telefoons zijn iPhones nog een stuk duurder, aangezien er geen budgetmodellen uitkomen die Samsung wel uitgeeft.

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button