Overig

Een rubberboot is compact en gemakkelijk mee te nemen naar al uw vaarbestemmingen

U wilt een rubberboot kopen maar weet niet welk model geschikt is voor u? Bezoek dan eens een waterport speciaalzaak om diverse modellen te vergelijken. De verkopers bieden u uitgebreid advies, informatie en eigenschappen over de verschillende boten. U zult dan waarschijnlijk wel meer dan 50 verschillende modellen, soorten en afmetingen aangeboden krijgen. Maar welk model is nou geschikt voor u? Een zomerse vaartocht is al helemaal uitgestippeld, nu alleen nog de geschikte rubberboot. Rubberboten zijn compact en neemt u mee naar al uw vaarbestemmingen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een rubberboot?

Vraag uzelf af met hoeveel personen u het vaartuig gaat gebruiken. Wilt u de zomerse dagen romantisch varen voor twee, dan kijkt u naar een kleinere rubberboot. Wilt u met het gehele gezin varen? Dan zoekt u een grotere rubberboot geschikt voor 4 tot 5 personen. De meest populaire rubberboten zijn die voor 2, 3 en 4 personen. Stap twee is om een bodemtype te kiezen. Een rubberboot met een luchtbodem staat bekend om de bodem in de vorm van een V. Dit is zeer gunstig voor de vaareigenschappen van de rubberboot. Een lattenbodem bestaat uit hout en is vergelijkbaar met een multiplex bodem. Wilt u een stevigere bodem? Ga dan voor een aluminium bodem. Deze bodem is bijna geheel onderhoudsvrij. Afhankelijk van het type bodem, is de rubberboot over het algemeen gemakkelijk en compact mee te nemen naar uw bestemmingen. Na gebruik laat u de tubes leeg lopen om de boot vervolgens gemakkelijk op te bergen.

De voorstuwing van uw rubberboot

Bij een rubberboot kopen hoort uiteraard ook een buitenboordmotor. De boten beschikken over een spiegel waar de motor direct aan gemonteerd kan worden. Het aantal Pk’s is af te stemmen met het totaalgewicht dat de rubberboot draagt. Vaart u met 2 personen, dan heeft u minstens 2,5 Pk nodig. Dan is de laatste stap om te filteren op prijs, kleur en merk. Let er wel op dat de buitenboordmotor ook van onderhoud voorzien dient te worden. Dit voorkomt schade en zo blijft de motor in topconditie.

Bent u zoekende naar een erkend rubberboot leverancier?

Waterport speciaalzaken over het hele land helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen. Loop ook gerust eens binnen om de showrooms te bezichtigen en boten te vergelijken. Er zal samen met u gekeken worden naar de meest geschikte mogelijkheden en opties die leiden tot de juiste aanschaf voor u. Neem vrijblijvend contact op of loop binnen om zowel buitenboordmotoren als rubberboten te vergelijken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button