HealthHuis

Klaar om te koken? Haal al je benodigdheden in huis!

De lekkerste gerechten voor gasten én jezelf maak je natuurlijk niet met enkel je blote handen. Daar komen best wel wat accessoires en dergelijke aan te pas.

Maar goed, dat hadden we je natuurlijk niet hoeven te vertellen. En wat je precies moet kopen, daar kunnen we helemaal niks over zeggen. Althans, dat hangt er weer van af welke gerechten je wilt gaan maken, waar je soms heel specifiek keukengerei voor nodig hebt. Daarom gaan we liever in op zaken die op geen enkel kookeiland mogen ontbreken. Plus natuurlijk waar je op moet letten bij de aanschaf van deze gereedschappen. Zodra je de juiste keuzes hierin maakt, zet je moeiteloos de heerlijkste gerechten op tafel, keer op keer!

Snijplanken

Wees verstandig en haal niet slechts één snijplank in huis. Bij het bereiden van een gerecht heb je waarschijnlijk verschillende ingrediënten nodig. En wanneer je groenten aan het snijden bent op een plank waar net rauw (kippen)vlees op heeft gelegen, loop je een hoog risico op voedselvergiftiging! Was je keukengereedschap na ieder gebruik dan ook goed af, het liefste zelfs tussendoor ook nog. Nog slimmer is om een set aan te schaffen die een onderverdeling kent. Zo heeft iedere plank een specifieke kleur en/of zelfs een label waar op staat voor welke categorie ingrediënten deze bedoeld is. Zo kun je je nooit vergissen en zal er dus ook geen ‘kruisbestuiving’ plaatsvinden! Dat komt je algemene keukenhygiëne zeer ten goede.

marmeren snijplank

Messen

Ja, uiteraard ga je die nodig hebben. Maar om te voorkomen dat messen te snel bot worden, bevelen we je van harte aan dat je ieder stuk snijgereedschap alleen gebruikt waar het voor bedoeld is. Oftewel, ga geen brood snijden met een vleesmes of andersom. De meest gebruikte messen zijn wel in een handige set of zelfs in zo’n kek houten blok verkrijgbaar. Maar wanneer je het echt professioneel aan wilt pakken, laat je het hier natuurlijk niet bij. Kies voor specialistische messen waarmee je ieder ingrediënt moeiteloos aan kunt pakken en in de juiste porties snijdt. Lees je goed in wanneer je op het punt staat om een keuze te maken en kies voor merken en metalen van de hoogste kwaliteit die nog heel lang mee zullen gaan.

messenset voor in de keuken

Pannen

Een pan is een pan, denken nog veel te veel mensen. Maar iedere soort heeft weer unieke eigenschappen die voor verschillende ingrediënten zijn bedoeld. De pan waarin je aardappels kookt is niet dezelfde als waarin je vlees braadt, zullen we maar zeggen. Let daarom bij aanschaf heel goed op waar de pan in kwestie voor bedoeld is. Met verschillende sets maak je je voorraad weliswaar een stuk completer, maar dan heb je nog niet de specialistische soorten er tussen zitten. Braad- en snelkookpannen zul je dan ook meestal apart moeten aanschaffen. Hoe het ook zij, jij bent degene die bepaalt wanneer jouw verzameling keukengereedschap compleet is! Tot je weer iets nodig hebt, natuurlijk…

pannen voor in de keuken

Gerelateerde artikelen

Back to top button