Huis

Een verstopte afvoer in huis voorkomen? Dit zijn de beste tips

Je hebt vast wel eens te maken gehad met een verstopte afvoer. Dat is natuurlijk allesbehalve fijn, want het is niet altijd makkelijk op te lossen. Des te belangrijker is het om er alles aan te doen om een verstopte afvoer in huis te voorkomen. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om de kans op een verstopte afvoer zo klein mogelijk te maken, of je het nu zelf oplost of een professionele ontstoppingsdienst in Amsterdam inschakelt. De beste tips? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Giet geen vet in de gootsteen

Een van de beste tips om een verstopte afvoer te voorkomen, is geen vet in de gootsteen gieten. Hoewel het misschien onschuldig lijkt, is niets minder waar. Als je veel vet of olie in de gootsteen gooit, bestaat de kans dat de leidingen verstopt raken. Houd je afvoer soepel door geen vet of olie in de gootsteen te gieten. Dit bespaart je een hoop gedoe!

Gebruik soda en kokend water

Een andere goede tip om een afvoerprobleem te voorkomen, is soda met kokend water gebruiken om de afvoer mee te spoelen. Door de afvoeren in huis regelmatig door te spoelen, zorg je ervoor dat restjes uit de afvoer verwijderd worden. Hiermee verklein je de kans op een afvoerprobleem. Spoel je regelmatig met soda en kokend water? Dan zorg je ervoor dat je afvoersysteem soepel blijft werken. Het is een aanrader om dit minimaal één keer per maand te doen.

Gebruik afvoerzeefjes

Een van de meest effectieve manieren om een afvoerprobleem te voorkomen, is afvoerzeefjes gebruiken. Afvoerzeefjes zijn handige hulpmiddelen die jou erbij helpen om voedselresten, haren en ander vuil op te vangen. Hierdoor komt er geen vuil in je afvoer terecht, waardoor je een rioolprobleem eenvoudig kunt voorkomen.

Laat je afvoersysteem professioneel onderhouden

Wil je er zeker van zijn dat je niet te maken krijgt met vervelende rioolproblemen? Dan is het een aanrader om je afvoersysteem professioneel te laten onderhouden. Een professionele loodgieter heeft de juiste expertise en apparatuur om jouw afvoersysteem te controleren en bij problemen snel in te grijpen. Een ontstoppingsdienst kan jou daarnaast ook adviseren en tips geven om problemen in de toekomst te voorkomen. 

Ben je op zoek naar een ervaren ontstoppingsdienst die jou kan helpen met professioneel onderhoud? Neem dan een kijkje bij deze loodgieter in Zaanstad. Door je afvoersysteem zo nu en dan te laten checken door een expert, is de kans op grote rioolproblemen een stuk kleiner. 

Deze tips hierboven helpen jou erbij om een verstopte afvoer in huis te voorkomen. Besteed je er voldoende aandacht aan, dan geniet je jarenlang van een soepele afvoer!

Gerelateerde artikelen

Back to top button