Overig

Energieprijzen stijgen, is investeren in zonnepanelen een goed plan?

Zonnepanelen in Utrecht zijn de laatste paar jaren enorm populair. De industrie groeit namelijk als kool. Op dit moment stijgen de energieprijzen enorm. Wist je dat het daarom enorm handig en verstandig is om te investeren in zonnepanelen in Utrecht? Wanneer je namelijk zonnepanelen hebt, zul je zelf groene stroom opwekken. Deze groene stroom kun je daarna automatisch zelf gebruiken. Met als gevolg dat je minder stroom afneemt van het net zelf. Dit zorgt er automatisch voor dat je energierekening omlaag gebracht wordt. Wist je dat je dit meteen kunt merken in je eigen portemonnee door de stijgende stroom- en gasprijzen en de huidige salderingsregeling! Hieronder lees je verschillende redenen waarom jij zou moeten investeren in zonnepanelen.

Bespaar nu alvast geld voor in de toekomst

Wist je dat we op dit moment meer dan 80 procent meer betalen dan in 2000? Op het moment dat je zonnepanelen koopt, zal jouw energierekening verlaagd worden. Daarnaast bescherm je jezelf ook tegen stijgende energieprijzen. Je kunt de investering in zonnepanelen namelijk zien als een maatregel die jouw energierekening voor een deel ‘op slot’ kan zetten. Hiermee wordt bedoeld dat je niet langer afhankelijk bent van de bewegingen van de energieprijs. Wist je trouwens dat je overtollige opgewekte stroom kunt verkopen? Zonnepanelen zullen er altijd voor zorgen dat je ongeacht de energieprijs altijd een vast percentage op jouw energierekening kunt besparen. Je kunt dus op dit moment al geld besparen én je kunt er voor zorgen dat je in de toekomst geld kunt besparen.

Je beschermt automatisch ook het milieu

Op dit moment is het algemeen bekend dat we te kampen hebben met een klimaatprobleem. Je kunt zelf een steentje bijdragen aan het terugdringen van deze verschrikkelijke ramp. Het belangrijkste wat jij als consument kunt doen is door over te stappen op een duurzame energiebron. Een voorbeeld van zo’n duurzame energiebron is het gebruiken van zonne-energie door middel van zonnepanelen. Zonne-energie is een duurzame energiebron, omdat het een stille en schone vorm is van energie winnen. Op het moment dat jij overstapt naar deze manier van energie winnen, zul je dus minder afhankelijk worden van minder duurzame energiebronnen. Je helpt dus een handje mee om de wereld en het klimaat te helpen.

Overheidssubsidie en onafhankelijkheid

Wist je dat de Nederlandse overheid met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie een interessant pakket heeft samengesteld aan subsidies? Zo bestaan er op dit moment zowel subsidies voor zonneboilers als voor zonnepanelen. Op dit moment staat de subsidie op zo’n 33 cent per kilowattuur. Dit geldt op de terugleververgoeding aan jouw gekozen energiebedrijf. Daarnaast kun je ook onafhankelijker worden van jouw energiebedrijf. Hoewel we het hier in Nederland goed geregeld hebben op het gebieden van energie en het energienet. Kun je in een periode van stroomstoring altijd jouw zonnepanelen aansluiten op een eigen accu. Je zult dan gewoon elektriciteit hebben. De investering in zonnepanelen neemt dus verschillende voordelen met zich mee. Zeker in deze tijd van hoge energieprijzen kan het investeren in zonnepanelen geen kwaad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button