Travel

Lange autorit voor de boeg? Breng dit mee tijdens de rit

Of je nu ver moet rijden voor een werkdag, familiebezoek of reis: het is verstandig om goed voorbereid op pad te gaan. Je weet immers maar nooit hoelang de reis precies gaat duren! Wat kun je allemaal meebrengen onderweg? Lees verder voor praktische tips.

Koffie

Je moet uiteraard alert blijven als je in de auto zit! Koffie helpt hier uitstekend bij. Zet thuis een lekker sterke pot koffie en breng dit mee in een thermosfles. Op die manier blijft het best een tijdje warm tijdens de autorit. Uiteraard breng je je favoriete koffie mee onderweg. Denk aan Lavazza koffie! Smaakvol en je hebt veel opties om uit te kiezen. Het werkt het best om zwarte koffie mee te brengen onderweg, aangezien de koffie zo het langst warm blijft. Al kun je er ook wat suiker aan toevoegen, mocht je je koffie graag iets zoeter hebben.

Water

Naast koffie is er nog een ander belangrijk drankje: water. Zorg dat je goed gehydrateerd blijft onderweg. Nu kun je ook water kopen bij een tankstation, maar het is wel zo praktisch om van huis al een flesje mee te nemen. Dit kun je dan bijvullen bij het toiletgebouwtje bijvoorbeeld. Je wilt allicht niet veel water drinken, om te voorkomen dat je steeds naar de wc moet. Maar drink in ieder geval af en toe wat water, zodat je bijvoorbeeld geen hoofdpijn krijgt. Het kan je zelfs scherper houden op de weg!

Eten

Tijdens een lange autorit krijg je na verloop van tijd trek. Neem daarom eten mee onderweg. Een stuk fruit, een boterham of een restje van je avondmaal: er zijn allerlei snacks of maaltijden om aan te denken. Bij sommige maaltijden heb je trouwens ook baat bij bestek: vergeet niet om dit mee te brengen. Je wilt er immers geen rommeltje van maken in de auto. Servetten zijn tevens een uitkomst!

Telefoonoplader

Gebruik je je telefoon om te navigeren? Dan loopt de batterij natuurlijk langzaam leeg. Voor een korte rit is dit meestal niet zo’n punt, maar bij een verre tocht zit dit wel anders. Neem je telefoonoplader mee: je kunt deze vaak inpluggen in de auto. Of breng tevens een powerbank mee en laad je telefoon hiermee op.

Warme kleding

Met name in de koude maanden van het jaar is het verstandig om je warm aan te kleden, of om warme kleding mee te brengen in de auto. Je hoopt er natuurlijk niet op, maar als je met pech langs de weg komt te staan, koel je gauw af. En misschien wil je tijdens het rijden niet steeds de verwarming in de auto aan hebben staan: een warme jas houdt je immers ook gewoon goed warm.

Vermaak onderweg

Zorg ook voor wat vermaak onderweg. Je moet immers af en toe een pauze nemen: breng een boek of tijdschrift mee, zodat je kunt lezen. En ga je met kinderen op pad? Breng dan bijvoorbeeld een gameconsole, spelletjesboek of tablet mee. Denk tevens aan buitenspeelgoed, zoals een frisbee voor in de pauze!

Gerelateerde artikelen

Back to top button