Trends

Feestelijke bakideeën voor elke gelegenheid

We bakken wat af, maar ja, wie zegt er nou nee tegen een lekker stukje taart of versgebakken koekjes. Vooral met de feestdagen is zelf bakken favoriet omdat het toch veel lekkerder lijkt te smaken dan uit de winkel. De kerst behoort tot de absolute favoriete feestdagen om onze bakkunsten uit te proberen maar er zijn nog zoveel andere dagen. Je wilt ook niet steeds met dezelfde appeltaart of biscuittaart aankomen dus is het zaak om ideeën op te doen om anderen iedere keer weer te verrassen met heerlijke nieuwe bakcreaties. Ben jij ook benieuwd naar feestelijke bakideeën voor elke gelegenheid, lees dan snel verder.

Goed bakgerei is het halve werk

Om te bakken heb je keukenspullen nodig speciaal voor dit doel. Of je nu koekjes, cake, taart, donuts of muffins bakt, je hebt keukengerei nodig voor een goed resultaat. Een goede keukenmachine, deegrollers, zeefjes, spatels, gardes, en kwastjes, ze zijn onmisbaar bij de voorbereiding. Je kunt allerlei lekkere smaken combineren maar het oog wil uiteraard ook wat. Dit betekent dat je ook leuke bakvormen en Plunger uitstekers nodig hebt om je creaties op een uitnodigende manier te presenteren. Bakvormen zijn er in alle soorten en maten, en met uitstekers kun je marsepein en fondant mooi uitsteken om er een spectaculaire fondant taart van te maken. Spuitzakken zijn ideaal om zachte vullingen ergens in te spuiten, of een baksel met mooie rozetten te versieren. 

Lekkere recepten is de ander helft

De feestdagen zijn de perfecte gelegenheid om iets lekkers op tafel te zetten wat je zelf hebt gebakken. Voor de kerst, voor Pasen, voor Valentijn en voor Vader- of Moederdag. Bak een wortel- of kwarktaart, een appel- of aardbeien taart, brownies, cupcakes of muffins, cake of koekjes. Bak een leuke taart in de vorm van een kerstboom en decoreer deze met vrolijke kleuren. Of bak vrolijk geglazuurde kerstkoekjes. Bak paaskoekjes in de vorm van een haas of paasei. En presenteer een zoete taart in hartvorm voor je Valentijn. En wat dacht je van een lekkere kruidnoten cake met Sinterklaas? Er zijn zoveel traditionele recepten, gezonde recepten en bakrecepten voor kinderen dat je zeker inspiratie opdoet voor iedere gelegenheid.

Bakken is altijd een feest

Bakken is altijd een feest, het is niet alleen leuk om te doen, ook met de kinderen, maar het levert ook nog eens een heerlijke traktatie op voor het hele gezin. Er zijn zoveel lekkere recepten en leuke ideeën dat het zonde is om alleen tijdens de feestdagen de bakvormen voor de dag te halen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button