Trends

Waarom is een iPhone eigenlijk zo duur?

Als je fan bent van Apple, ben je vast en zeker in het bezit van een iPhone. Als je een nieuwe iPhone aan wil schaffen, merk je natuurlijk meteen dat de prijzen behoorlijk hoog liggen, als liefhebber van Apple zal dit niets nieuws voor je zijn. Veel mensen leggen zonder problemen een hoog bedrag neer voor een iPhone, maar waarom zijn deze telefoons eigenlijk zo duur? Daar gaan we je meer over vertellen in dit artikel!

Wanneer kun je het beste een nieuwe iPhone kopen?

Of je nu een losse iPhone 14 Pro of een iPhone 14 Pro Max met abonnement wil aanschaffen, de timing is erg belangrijk om de beste prijs te krijgen. Voor een nieuw model van de telefoon van Apple betaal je vandaag de dag standaard meer dan 1000 euro, maar er zijn manieren om hier een beetje op te besparen. Door de telefoon met een abonnement te nemen, kun je het bedrag gespreid betalen. Dit betekent vaak echter wel dat je onder de streep meer betaalt dan wanneer je het bedrag in één keer neerlegt. Om een iPhone voor een goede prijs te krijgen, is timing erg belangrijk. Net voordat er een nieuw toestel uitkomt geeft Apple bijvoorbeeld vaak veel korting op voorgaande modellen. Mocht je niet per se altijd de nieuwste iPhone willen, dan kan dit je een hoop geld besparen. 

Waar komt die hoge prijs vandaan?

We weten allemaal dat iPhones nu eenmaal duur zijn, maar waarom zijn deze toestellen nu eigenlijk zoveel duurder dan veel telefoons van andere merken? Het grootste verschil met andere merken is het besturingssysteem waar de telefoons gebruik van maken, dat natuurlijk door Apple zelf is ontwikkeld. De meeste andere merken draaien op Android. Daarnaast maakt Apple het aantrekkelijk om meerdere apparaten van het merk te bezitten, aangezien het makkelijk is om gegevens te versturen en andere dingen te doen tussen de verschillende apparaten. Ten slotte betaal je ook een beetje voor de naam Apple, zo werkt dat vaak bij grote merken!

Waar let je op als je een nieuwe iPhone koopt? 

Het aanbod van Apple op het gebied van telefoons is alleen al enorm. Door zeker te weten dat je het meest geschikte toestel kiest voor jou, kun je soms ook geld besparen. Dingen waar je op moet letten als je het meest geschikte toestel wil vinden zijn:

  • De functies die belangrijk zijn voor jou
  • Het aantal GB’s dat je nodig hebt 
  • Hoelang ben je van plan om het toestel te gaan gebruiken?

Hoe meer opslagruimte je wil voor je iPhone, hoe meer je betaalt. Daarom is het niet altijd nodig om het model met de grootste opslag te kiezen, zeker niet als je weinig opslaat op je telefoon. Het is dan zonde van het geld om voor het hoogste aantal GB’s te kiezen, want dit kan behoorlijk schelen in prijs. Je kunt kiezen uit 128 GB, 256 GB en 512 GB, net als bij de meeste toestellen. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een model met een opslag van 1 TB, mocht je veel foto’s en video’s op willen kunnen slaan op je telefoon. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button