Health

Fit de winter door? Drie musthaves voor thuis! 

De donkere en natte dagen staan weer voor de deur. Dit resulteert er vaak automatisch in dat mensen meer binnen gaan zitten en dus ook minder in beweging zijn. Nu hoeft dat niet meer zo te zijn, je kunt zelfs fit de winter doorkomen zónder dat je veel van huis bent. Het gaat er vooral om dat je een beetje discipline hierbij ontwikkelt, én dat je de juiste spullen aanschaft. Nu is fit en vitaal zijn niet altijd een kwestie van alleen maar sla eten. Er komt veel meer bij kijken. Fit zijn betekent óók mentaal fit zijn. Daarom hier drie musthaves die ervoor zorgen dat jij zowel fysiek als mentaal heerlijke fit de winter doorkomt! 

Me-time 

Zeker met het massaal thuiswerken van vandaag de dag kan het creëren van echte me-time behoorlijk lastig zijn. Je werk is er immers altijd nu, ook gewoon thuis in je eigen omgeving. Het is daarom goed om je wel echt bewust te zijn van het belang van deze manier om te ontspannen. Wat kan helpen? Het kopen van een massagestoel bijvoorbeeld. Deze stoelen zijn er tegenwoordig in alle soorten, maten en prijsklassen. Maar het staat altijd garant voor een flinke dosis ontspanning. Ook het inrichten van een fijne badkamer met bubbelbad kan een heerlijke investering in jezelf en je welzijn zijn. Het verlaagt stress en een opgejaagd gevoel, iets wat zal resulteren in een algeheel fitter en fijner gevoel. 

Sport thuis 

De drempel om naar de sportschool te gaan kan behoorlijk hoog zijn. Om deze te verlagen is het dan ook aan te raden sporten ín huis te halen. Je kunt met work outs via diverse apps beginnen, maar het bingen van je favoriete serie in combinatie met een work out op bijvoorbeeld een stepper is misschien nog wel makkelijker. Zo kun je helemaal losgaan zonder dat je in de gaten hebt dat je al een half uur bezig bent. En dat gewoon vanuit huis! 

Goed gekookt 

Gezond en voedzaam eten is een uitdaging, in de winter kan de focus op ongezond helemaal groot worden. Er is (te) veel lekkers te koop in de supermarkt in verband met de feestdagen, en het belang van een strak lichaam lijkt naar de achtergrond te verdwijnen door de vele lagen kleding die we dragen. Daarom is het slim om juist in de herfst en winter te investeren in een gezonde maaltijdbox. Hiermee krijg je niet alleen de ingrediënten, maar ook de inspiratie om iedere dag gezond te koken. Een investering die zich uiteindelijk terugbetaalt in iedere dag een gezonde maaltijd. 


Kortom, is jouw streven om de winter zonder kwaaltjes en griepjes door te komen? Dan is het slim om bovenstaande aspecten te kopen en in je routine op te nemen. De resultaten ervan zullen al snel tot uiting komen in een fit en vitaal lichaam. Zowel fysiek als mentaal! 

Gerelateerde artikelen

Bekijk ook
Close
Back to top button