Trends

Nieuw telefoonabonnement afsluiten? Wij geven je 4 tips!

Wordt het tijd om een nieuw telefoonabonnement af te sluiten? Of wil je graag overstappen van aanbieder of een telefoon bij je abonnement nemen? Dan is het verstandig om goed onderzoek te doen voordat je een keuze maakt. Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende aanbieders en iedere aanbieder geeft je andere voordelen. Ook de prijzen kunnen behoorlijk verschillen per provider, dus we raden je zeker aan om aanbieders te vergelijken. In dit artikel geven we je 4 tips om mee te nemen als je een nieuw telefoonabonnement af gaat sluiten!

1. Wil je een Sim Only of een abonnement met telefoon?

Ga je een nieuw telefoonabonnement afsluiten, dan is het eerst goed om te bedenken of je een sim only abonnement wil of een abonnement met toestel? Beide keuzes hebben natuurlijk voordelen en nadelen, dus het is goed om alles even voor jezelf op een rijtje te zetten. Een sim only is uiteraard een stuk goedkoper dan een abonnement met een telefoon erbij, want je hoeft geen telefoon af te betalen. Je betaalt alleen voor de belminuten en de data die je gebruikt. Als je minder wil betalen, is een sim only abonnement dus de beste keuze. Wil je graag een luxe telefoon, maar kun je deze niet in één keer betalen? Dan is een abonnement met telefoon juist een goede keuze. Je hoeft het toestel dan immers niet in één keer te betalen, want je betaalt het per maand af. 

2. Welke telefoon wil je? 

Als je kiest voor een abonnement met toestel, moet je natuurlijk ook nog kiezen welk toestel je wil hebben. Het helpt als je eerst bedenkt wat je belangrijk vindt in een telefoon. Wil je bijvoorbeeld vooral een goede camera? Of vindt je het formaat van het scherm of de opslagruimte belangrijker? Dit zijn allemaal factoren die je helpen om je zoektocht te specificeren. Voor een goede camera gaan de meeste mensen voor een Apple of een Samsung toestel, maar er zijn ook goedkopere toestellen met een goede camera. Wil je graag een luxere telefoon, maar kies je voor een sim only abonnement? Dan kun je kijken of je het toestel dat je graag wil refurbished kunt kopen. Dit scheelt als snel een paar honderd euro!

3. Denk na over de BKR-registratie 

Kies je voor een abonnement met toestel en wil je graag een duurder toestel? Let er dan wel op dat dit als lening wordt gezien en dat het dus geregistreerd wordt bij het BKR. Dit is niet per se negatief, maar het kan wel gevolgen hebben als je een andere lening af wil sluiten, zoals een hypotheek. Kost de telefoon meer dan 250 euro, dan wordt het abonnement als lening geregistreerd bij het BKR

4. Welke bundel kun je het beste afsluiten?

Naast wat voor abonnement je wil en welk toestel je er eventueel bij wil, moet je natuurlijk ook voor een bepaalde bundel kiezen. We kunnen ons voorstellen dat je liever te veel dan te weinig data hebt, maar let wel op dat je niet te veel gaat betalen, zeker als je een abonnement met toestel hebt. Het is zonde als je betaalt voor data die je niet op maakt. Gelukkig kun je bij de meeste providers maandelijks je abonnement naar boven of beneden aanpassen als je wil. Dat is handig als je het lastig vindt om in te schatten hoeveel je verbruikt. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button