Huis

Geef een origineel cadeau, geef een planten terrarium.

Het is niet altijd eenvoudig om een leuk cadeau te verzinnen wanneer er iemand jarig is. Een cadeaubon is niet echt origineel en een bos bloemen kan je ook niet elk jaar geven. Blijf je graag in de sfeer van bloemen en planten? Geef dan een planten terrarium cadeau!

Wat is een planten terrarium?

Een planten terrarium is een plant die in een gesloten bokaal is geplaatst. Je geeft de planten een keer water voor je de bokaal sluit. De plant gaat water afgeven in de vorm van waterdamp. Deze damp blijft in het terrarium hangen waarna het weer in de vorm van waterdruppels in de aarde van de plant terechtkomt. Dit proces wordt elke keer herhaald waardoor de plant zal groeien zonder dat je er veel tijd en energie in moet steken.

Het is een ideaal cadeau voor iemand die graag planten ziet, maar geen groene vingers heeft. 

Maak zelf een planten terrarium

Wanneer je creatief bent, kan je ook zelf een terrarium maken. Het is in principe niet moeilijk, je moet er enkel voor zorgen dat je het juiste materiaal hebt. Het belangrijkste is natuurlijk een hele mooie stolp of bokaal die je goed kan afsluiten. De waterdamp mag niet kunnen ontsnappen. Daarnaast heb je ook nog decoratie nodig voor onderaan de bokaal. Dit kunnen decoratiesteentjes of grind zijn. Verbrokkelde houtskool mag ook niet ontbreken. Daarbovenop heb je natuurlijk ook nog potgrond nodig waar de plant zich in kan vastzetten met zijn wortels. 

Niet alle plantjes kunnen in een terrarium overleven. Kies daarom voor planten die veel vocht nodig hebben en die bij een gemiddelde temperatuur van 16 tot 25 graden kunnen groeien. Omdat je natuurlijk ook niet wil dat de planten meteen te groot worden, zijn planten die traag groeien aan te raden. Kies daarnaast ook niet voor te veel plantjes. Een bokaal is niet erg groot en de planten moeten voldoende ruimte krijgen om te kunnen groeien. 

Als het de eerste keer is dat je een terrarium maakt, kies je best voor een bokaal met een grote opening. Je moet zelf nog een beetje zoeken hoe je alles plaatst, waardoor een opening waar je eenvoudig met je hand in kan, handig kan zijn. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button