Huis

Inspiratie: soorten vakantiehuisjes en chalets

Een eigen vakantiehuisje waar je naartoe kunt wanneer jij dat wilt: wie wil dat nou niet? En het leuke is: je hoeft echt geen topsalaris te verdienen om een eigen vakantiehuisje te kunnen kopen. Er zijn namelijk allerlei verschillende vakantiewoningen waar je uit kunt kiezen zoals een chalet, een bungalow of een vakantiehuis. Het is maar net wat jouw budget toelaat. En kies je ervoor om de vakantiewoning een deel van het jaar te verhuren, dan kun je er zelfs nog geld mee verdienen. In dit artikel voorzien we je van de nodige vakantiehuisjes en chalet inspiratie!

Het charmante chalet

Een chalet is een recreatiewoning die voornamelijk is opgebouwd uit hout. Op veel campings in Nederland (en het buitenland!) kun je een chalet kant-en-klaar kopen, maar je kunt er ook zelf één laten bouwen die volledig aan jouw wensen voldoet. Chalets zijn vaak relatief klein, maar wel van alle gemakken zoals een keuken, een toilet en een badkamer voorzien. Voor chalets heb je een relatief klein budget nodig in vergelijking met andere recreatiewoningen. Ook een tiny house is in de meeste gevallen een chalet.

De vakantiebungalow

Een vakantiebungalow is net als een chalet een kleine woning, maar wel gemaakt van steen. In een bungalow heb je wel vaak wat meer ruimte dan in een chalet, de keuken en de badkamer zijn dan ook meestal wat luxer. Alle kamers bevinden zich op de begaande grond. Bungalows zijn ook beschikbaar voor (grotere) gezinnen, waardoor het verschil met een vakantiehuis vaak alleen de enkele woonlaag is. Een bungalow is duurder dan een chalet, maar goedkoper dan het gemiddelde vakantiehuis.

Vakantiehuizen: een tweede woning

Een vakantiehuis is eigenlijk niet te onderscheiden van een normaal huis, je kunt het daarom met recht een tweede woning noemen. Je bent niet gebonden aan vakanties om gebruik te maken van een vakantiehuis en daarom biedt het je de ultieme vrijheid. Net als gewone huizen kan je een vakantiehuis zo klein of zo groot kopen als je wilt. De prijs is dan ook grotendeels afhankelijk van de grootte, het aantal kamers en natuurlijk van de locatie. In de kustgebieden zal je snel meer betalen voor een vakantiehuis dan wanneer je een tweede woning aan de Friese wateren wilt kopen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button