Trends

Geen rijbewijs? Deze drie duurzame alternatieven zijn er!

Een rijbewijs halen is niet voor iedereen een eenvoudige klus. Het kost tijd en daarnaast ook een flinke dot geld. Daarnaast is het ook geen eenvoudige klus, je zult niet de eerste zijn die een aantal keren zakt. Maar geen paniek, er zijn tegenwoordig zóveel leuke alternatieve vervoersmiddelen te bedenken voor de auto. Opties die vaak ook nog eens veel goedkoper, efficiënter én duurzamer zijn. Welke dat zijn? Hier een aantal leuke én duurzame opties op een rij.

1. Droog over

Om te beginnen de optie voor vervoer die wellicht het dichtste in de buurt komt van een reguliere auto; de brommobiel. Deze hebben de afgelopen jaren echt een innovatieslag gemaakt. Waar het vroeger rode karretjes voor bejaarden waren, zijn het vandaag de dag ware eyecatchers. Eyecatchers waar een echte auto zeker niet voor onder doet. Ze gaan dan wellicht íets langzamer, maar in de stad is snel rijden toch nauwelijks mogelijk. Daarnaast zijn ze erin elektrische varianten wat ervoor zorgt dat je zonder brandstof van A naar B rijdt. Vind je een nieuwe te duur? Kies dan voor een brommobiel tweedehands. Hier is tegenwoordig een levendige handel in inclusief garantie. 

2. Goed geleend

Spullen delen wordt steeds normaler, en eigenlijk is het ook gek dat we hier niet eerder bij stil hebben gestaan. Waar het begon met een deelauto in de buurt en het lenen van elkaars auto via sites als SnappCar zijn er nu ook andere concepten. Concepten die ook de mensen zonder rijbewijs ten goede komen. Waar je dan aan kunt denken? Elektrische deelscooters en zelfs elektrische deelfietsen. Wanneer je de juiste apps hebt, is er altijd wel één in jouw buurt beschikbaar. Duurzaam en voordelig! En heb je reisplannen binnenkort? Kijk dan ook eens naar de elektrische steps! In Nederland zijn deze in veel gevallen nog verboden, maar ze mogen in sommige landen al wel. Superleuk om een nieuwe stad mee te verkennen.

3. Loop meer

Dan een laatste die wellicht wat flauw is maar wel goed om te benoemen. Weet dat je meer kunt lopen dan je in eerste instantie denkt. Ga iets eerder van huis en ga lekker wandelend naar je afspraak. Zeker wanneer het zonnetje schijnt is dit dé meest duurzame manier van vervoer en ook nog eens super goed voor de gezondheid. Een win-win situatie. 

Kortom, niet getreurd wanneer je nog geen rijbewijs hebt. Er zijn genoeg alternatieven die ook duurzaam en verantwoord zijn. Zelfs opties waar je droog mee over komt. Veel veilige kilometers gewenst!

Gerelateerde artikelen

Back to top button