Tuin

Doe het zelf: maak je eigen loungebank in de tuin 

De lente is begonnen en langzamerhand stijgen de temperaturen. Nog even en dan staat alles weer in bloei! De hoogste tijd om eens na te gaan denken over je tuin. Want die mag weer zomer klaar gemaakt worden. Misschien heb je een verouderde tuinset in de tuin staan die je graag wilt vervangen. Je kunt natuurlijk een mooie nieuwe set uitzoeken in de winkel, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. Zelf een eigen loungebank maken van hout is namelijk makkelijker dan dat het lijkt. Mits je het houdt bij een simpel ontwerp natuurlijk. Combineer het met mooie kussens op maat en je bent klaar voor de zomer! Hieronder lees je hoe je zelf je eigen loungebank kunt maken voor in de tuin.

Het ontwerp

Om te beginnen moet je natuurlijk op zoek gaan naar een ontwerp dat bij jouw tuin past. Je kunt online heel veel ontwerpen vinden, met daarbij een uitgebreide beschrijving hoe je de bank kunt maken, en wat je er allemaal voor nodig hebt. Van hele simpele ontwerpen tot meer geavanceerde banken, zoals bijvoorbeeld een hoekbank. Alles kun je online vinden! Afhankelijk van je (klus)ervaring, en de tijd die je hebt, kun je een passend ontwerp uitzoeken waarmee je vervolgens aan de slag gaat.

Materiaal en gereedschap

De meeste loungebanken zijn gemaakt van tuinhout. Niet alleen omdat het stevig is, maar ook omdat het tegen alle weersomstandigheden bestand is en de bank dus mooi zal blijven. Kies daarom het juiste hout uit, zoals Douglas hout of Grenen hout. Je kunt er ook voor kiezen om gebruikte pallets voor je loungebank te gebruiken. Zorg er dan wel voor dat je goede pallets hebt die stevig zijn en niet rot. Pallets met het keurmerk EPAL erop zijn hiervoor geschikt. Qua gereedschap heb je in ieder geval een boor nodig, maar ook een handzaag of zaagmachine, schroeven, een winkelhaak en een rolmaat.

De aankleding

Tot slot kun je de bank natuurlijk leuk aankleden met kussens. Zorg wel dat je deze op maat laat maken aangezien de meeste houten banken groter zijn dan een normale bank van een tuinset. Je kunt er ook voor kiezen om de loungebank te verven in een leuke kleur. Wil je het subtiel houden, dan kun je gaat voor een mooie white wash beits. Maar je kunt de bank natuurlijk ook zwart verven voor een stijlvolle look. Of juist in een hele andere kleur zodat deze lekker opvalt.

Kortom, het is vrij makkelijk om zelf een loungebank in elkaar te klussen. Niet alleen daag je jezelf uit met dit project, maar het kan je ook veel geld besparen. Veel succes!

Gerelateerde artikelen

Back to top button