HuisTrends

Geld besparen met zonnepanelen, kan dat?

Dat zonnepanelen een must-have zijn als je het milieu een plezier wilt doen, is al lang geen geheim meer. Niettemin zijn er ook nog andere redenen waarom je zo’n panelen op je dak zou moeten laten zetten, waaronder financiële.

Er valt niet over te twisten: als je zonnepanelen aanschaft, ben je in de meeste gevallen heel wat zuurverdiend geld kwijt. Dat wil gelukkig niet zeggen dat er geen financiële of fiscale opportuniteiten aan deze investering verbonden zijn. Hier lees je meer over geld besparen met zonnepanelen!

Zo bespaar je geld met je zonnepanelen

1. Geld besparen met subsidies

Subsidies voor de aankoop of installatie van zonnepanelen worden steeds schaarser, maar toch zijn er nog heel wat mogelijkheden. Hoewel overheidssubsidies niet meer beschikbaar zijn, kan je in jouw regio wel nog lokale financiële steunmaatregelen vinden voor het plaatsen van zonnepanelen. Op die manier kost de aankoop of installatie een stuk minder en hak je dus gemakkelijker de knoop door.

2. De terugverdientijd van zonnepanelen

Nog een financieel voordeel van zonnepanelen? Je kunt heel wat van de kostprijs die je hebt betaald, terugverdienen als gevolg van het rendement van de panelen zelf. Als je deze vorm van groene stroomvoorziening gebruikt, betaal je immers elke maand een stukje minder voor elektriciteit. Afhankelijk van het aantal zonnepanelen dat je hebt en de prestaties zal dat stukje kleiner of groter zijn.

Je verdient de kostprijs van je zonnepanelen misschien niet meteen terug, maar na jarenlang groene stroom gebruiken is het resultaat toch zeker de moeite waard. Kortom, zonnepanelen zijn een goede investering voor wie ook op de lange termijn wil besparen.

3. Je stroomoverschot doorverkopen

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om het stroomoverschot dat je krijgt van je zonnepanelen door te verkopen aan bedrijven of zelfs particulieren. Het voordeel daarvan is tweevoudig. 

Ten eerste krijg je geld voor stroom die je anders toch niet gebruikt, wat jou financieel voordelig uitkomt. Daarbij is deze aanpak een stuk milieuvriendelijker, omdat dan alle gegenereerde stroom benut wordt, al is het maar door een andere partij. Het geld dat je krijgt door de verkoop van je stroomoverschot maakt de initiële kostprijs dus een beetje goed en tegelijkertijd ben je duurzaam bezig.

Laat je adviseren over zonnepanelen

Als je op zoek bent naar duurzame energieopties in Oss of gedegen zonnepanelen advies voor Nijmegen, schakel dan de hulp in van een gespecialiseerd bedrijf. Zo koop je niet alleen de beste zonnepanelen, maar geniet je ook optimaal van de vele financiële voordelen die eraan verbonden zijn!

Gerelateerde artikelen

Back to top button