Health

Zelfstandig wonen met passende zorg 

Op een bepaald moment in uw leven kan er een zorgvraag ontstaan. Zo kunt u verzorging nodig hebben omdat u ernstig ziek bent of kunt u tijdelijke zorg nodig hebben omdat u een operatie heeft ondergaan. Sommige mensen hebben thuiszorg nodig omdat zij ouder worden en in hun eigen huis willen blijven wonen. Op het moment dat u goede zorg of ondersteuning nodig heeft, zijn de mensen van Omring Thuiszorg altijd in de buurt. Deze zorginstelling heeft haar wortels al meer dan honderd jaar in de Kop van Noord-Holland, in West-Friesland en op Texel. Omring regelt het met én voor u, of het gaat om zelfstandig wonen met zorg of dat u verzorging, behandeling, gespecialiseerde verpleging of revalidatie nodig heeft. Samen met u wordt gezocht naar de beste oplossing. U bent van harte welkom voor liefdevolle zorg met aandacht voor u als mens, thuis of op een van de dertig woonzorglocaties.

Professionele wijkteams voor thuiszorg

Bij de professionele wijkteams voor thuiszorg werken zorgmedewerkers die zich interesseren voor wie u bent, en die rekening houden met de dingen die u zelf kunt en wilt doen. Persoonlijke aandacht, een luisterend oor, een vriendelijk woord en uiteraard geschikte thuiszorg en ondersteuning, is waar de mensen van Omring Thuiszorg voor staan. Ook mantelzorgers kunnen in de vertrouwde omgeving de zorg en aandacht blijven geven die nodig is. Een aangename gedachte die u rust geeft, want er is niets prettiger dan in uw eigen huis blijven wonen. Thuiszorg kan bijvoorbeeld bestaan uit hulp bij het douchen en aankleden, hulp bij het innemen van medicijnen of het verzorgen van wonden. De wijkverpleging van Omring is 24 uur per dag bereikbaar, wat uw zorgvraag ook is. Heeft u wijkverpleging nodig of wilt u thuiszorg aanvragen voor een naaste? Een van de wijkverpleegkundigen kan vrijblijvend bij u langskomen om uw persoonlijke situatie te bespreken. Een verwijsbrief heeft u daarvoor niet nodig. 

Effectieve beeldzorg via de iPad

Steeds meer mensen gebruiken de iPad en daarom biedt Omring Thuiszorg ook beeldzorg aan. Via deze gemakkelijk te bedienen tablet kunt u contact hebben met uw verzorgende. Bij de zorg waarvoor er niet iemand fysiek bij u thuis aanwezig hoeft te zijn, wordt u door de verzorgende geholpen via beeldzorg. Deze vorm van zorg wordt onder meer ingezet om u eraan te herinneren dat het tijd is om uw medicijnen in te nemen, te vragen of het is gelukt met douchen en aankleden of om u te wijzen op het controleren van uw bloedsuikerwaarde. Vanzelfsprekend komt er een verzorgende bij u langs als blijkt dat u wel fysieke thuiszorg nodig heeft. Als een deel van uw zorg bestaat uit beeldzorg, krijgt u de iPad in bruikleen. Naast een effectieve en efficiënte methode om zelfstandig wonen met zorg mogelijk te maken, biedt de tablet u tal van mogelijkheden om uw geheugen te trainen. U kunt de iPad bijvoorbeeld gebruiken om spelletjes zoals woordenzoeker en patience op te spelen, foto’s te maken en te verzenden en te e-mailen met vrienden en familie.   

De beste zorg dichtbij

Wilt u meer weten over zelfstandig wonen met zorg? De medewerkers van Omring staan 24 uur per dag en zeven dagen per week voor u klaar. U kunt ze bereiken op nummer 088 – 206 89 10 of live met hen chatten via de website. De zorgconsulenten van Omring staan ook voor u klaar bij vragen over bijvoorbeeld: wonen met zorg op een van de Omringlocaties, thuisbegeleiding, dagbesteding, personenalarmering, ergotherapie of fysiotherapie. Omring staat voor de beste zorg dichtbij en regelt het met én voor u.  

Gerelateerde artikelen

Back to top button