Overig

Geld verdienen met Bitcoin hoe doe je dat?

Cryptomiljonairs, ze schieten als onkruid uit de grond. Het is eigenlijk best wel gek dat er mensen financieel onafhankelijk zijn geworden door te investeren in een digitale munt. Dit lijkt misschien erg makkelijk, maar niets is minder waar. Er sommige mensen die jarenlang de Bitcoinkoers hebben bestudeerd voordat er echt veel winst werd geboekt. Nu wil iedereen geld verdienen, maar hoe doe je dat op een juiste manier? Vandaag lees je hier hoe jij succesvol kunt handelen in Bitcoin.

Hoe koop ik Bitcoin?

Er zijn verschillende manieren om aan Bitcoin te komen. Je kunt dit doen door het bijvoorbeeld van je buurmand te kopen, maar wat de meeste mensen doen is Bitcoins bij een exchange kopen. Dit is een online platform waar je verschillende currency kunt kopen en verkopen. Je betaalt een klein percentage over je gekochte Bitcoin. Naast Bitcoin, zijn er nog meer soorten digitale munten, je kunt bijvoorbeeld ook Ethereum kopen. De koers kun je hier vinden: https://bitvavo.com/nl/ethereum/koers.

Zijn er ook andere manieren om aan Bitcoin te komen?

Jazeker, er zijn ook andere manieren. Mensen kunnen bijvoorbeeld bij jou dingen kopen in ruil voor Bitcoin, maar dit gebeurt nog niet zo vaak. Mining is wel erg populair. Al moeten we er wel bij zeggen dat het grootste gedeelte van de Bitcoin al weg is. Mining is eigenlijk zoeken naar een klein stukje Bitcoin. Als er een transactie wordt gemaakt komt er een stukje vrij. Je hebt computers met speciale software nodig om deze kleine stukjes te kunnen bemachtigen. De aanschaf van deze computers is ook niet goedkoop. Je bent al snel duizenden euro’s kwijt voor eén computer.

Waar moet ik op letten als ik ga investeren in Bitcoin?

Voordat je gaat investeren is het heel belangrijk om de Bitcoin koers in de gaten te houden. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Hier kun je aflezen of de waarde de afgelopen tijd is gestegen of gedaald. Je moet ook gebruik maken van een wallet. Hier kun je cryptocurrency veilig opslaan. Je hebt de mogelijk om te kiezen tussen een online en offline wallet. 

Tot slot 

Bitcoins kopen is nooit zonder risico. Lees je daarom van tevoren goed in over eventuele valkuilen. Je kunt veel leren van bitcoinforums. Hier staan trade adviezen van mensen die jou zijn voorgegaan. 

Gerelateerde artikelen

Back to top button