Tuin

Nieuwe trend in plantenland: Red plantjes van de groenbak!

Door de coronacrisis lukt het plantenhandelaren helaas niet meer om voor elk plantje een nieuwe eigenaar te zoeken. Zeker de plantjes die er iets ‘kneuziger’ uitzien, bijvoorbeeld omdat zij wat cosmetische foutjes hebben, worden massaal in de groenbak gestort. En dat is natuurlijk hartstikke zonde, want de meeste plantjes zijn nog erg mooi! Verschillende online plantenaanbieders, waaronder Plantje.nl, zijn daarom gestart met initiatieven om deze planten van de groenpak te redden. Maar hoe werkt het precies?

Extra voordelige plantenboxen met kneusjes

Als consument kun je bij webshops als Plantje.nl zogenoemde ‘Groene Kneusjes boxen’ aanschaffen. Voor slechts een fractie van de normale verkoopprijs ontvang je een goed gevulde box met plantjes die allemaal net wat meer aandacht nodig hebben. De planten die in deze plantenboxen zitten zijn niet geschikt voor reguliere verkoop, omdat ze wat cosmetische foutjes hebben. In de praktijk blijkt echter dat het een hele speurtocht is om de cosmetische foutjes daadwerkelijk te ontdekken bij de plantjes. Uiteindelijk betaal je dus veel minder dan de reguliere verkoopprijs, zonder dat je minder plezier hebt van je plantjes.

Waarom zou ik een plantenbox met kneusjes willen kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom je een plantenbox met kneusjes zou willen kopen. Op de eerste plaats help je plantenhandelaren in deze moeilijke tijd natuurlijk aan wat extra omzet. Als dat al niet voldoende reden is om een plantenbox met kneusjes aan te schaffen, dan is een andere reden dat de plantenboxen met kneusjes een heel stuk voordeliger zijn dan de reguliere plantenboxen. Je betaalt dus maar een fractie van de reguliere verkoopprijs. Ook is een plantenbox met kneusjes ideaal als je jezelf eens wilt laten verrassen en graag plantensoorten wilt leren kennen die je zelf normaal niet zou kopen. Tot slot is de plantenbox met kneusjes een ontzettend leuk cadeau, bijvoorbeeld voor een verjaardag of voor moederdag. Al met al zijn er dus voldoende redenen om de kneusjes te redden van de groenbak!

Gerelateerde artikelen

Back to top button