FashionHealth

Goede schoenen zijn belangrijk voor heel je lichaam

Het kan soms een zoektocht zijn om goede schoenen te vinden die je dan ook nog eens mooi vindt. De gedachte om enkel voor mooie schoenen te gaan en de kwaliteit achterwege te laten, kan wel eens in je opkomen. Goede schoenen zijn nochtans essentieel voor je volledige lichaam. Bij Van Keeken Schoenen vind je mooie schoenen die ook kwaliteitsvol zijn.

Gezonde voeten krijg je door goede schoenen

Tijdens een weekdag draag je bijna altijd schoenen. Je wandelt er de hele dag mee rond, waardoor goede en stevige schoenen eigenlijk onmisbaar zijn. Het is bewezen dat goede schoenen de basis vormen voor een goede stand en functie van de voeten. Een stevige hiel zorgt ervoor dat je voeten ook voldoende steun hebben, waardoor je op de juiste manier blijft lopen. Een verkeerde stand van je voeten, kan niet enkel voetklachten met zich meebrengen. Ook knie-, heup- en beenklachten kunnen het gevolg zijn van slecht schoeisel.

In de zomerperiode, wanneer het warm is, ben je meer geneigd om te kiezen voor open schoenen zoals ballerina’s. Deze schoenen zijn in het algemeen heel slecht voor je voeten omdat ze geen enkele ondersteuning bieden. Je wandelt als het ware bijna rechtstreeks op de grond. Goede schoenen zoals Durea schoenen of Xsensible schoenen hebben een voetzool waardoor je voeten meer ondersteuning krijgen. Vind je niet meteen je ding bij deze twee merken? Dan kan je nog verschillende andere merken terugvinden bij Van Keeken Schoenen.

Waar moet je op letten bij het kopen van schoenen?

Zoals hierboven al is vermeld, is een van de belangrijkste onderdelen van een goede schoen een stevige hiel. Dit zorgt samen met de voetzool ervoor dat je voeten voldoende ondersteuning krijgen. Daarnaast zijn er nog een aantal elementen waar een goede schoen aan moet voldoen. 

Wanneer je op zoek bent naar een schoen met een hak, is het aan te raden om een hak te kiezen van maximum drie tot vier centimeter hoog. Bij een hogere hak komt er te veel druk op je voorvoet en je tenen terecht. Leren schoenen krijgen ook de voorkeur omdat dit materiaal flexibel is en mee rekt met je voet. Bovendien is het een ademend materiaal en laat het transpiratievocht door. 

Goede schoenen mogen logischerwijs ook niet knellend aanvoelen. Je moet ook niet hopen dat je schoenen losser zullen zitten wanneer je ze een paar keer hebt gedragen. Knellende schoenen koop je beter niet. 

Durea schoenen en Xsensible schoenen hebben verschillende wijdte maten. Of je smalle of net iets bredere voeten hebt, deze merken zorgen ervoor dat je zeker een schoen vindt die voor jou past én die je mooi vindt. Ga dus zeker eens kijken op de website van Van Keeken Schoenen voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button