Huis

Woonstijlen naar ieders smaak

Is voor jou een sfeervolle woning ook zo belangrijk? Bekijk dan de website wonen, en maak van je huis een thuis met een woonstijl die bij jouw persoonlijke smaak past. Het mooie van deze tijd is dat daadwerkelijk iedere stijl leverbaar is zoals:

  • Industrieel
  • Landelijk
  • Scandinavisch
  • Bohemian
  • Modern design
  • Klassiek
  • Vintage of retro

De woonstijlen zijn te combineren en te verfijnen. Bijvoorbeeld een retro inrichting met veel groene planten is dan meer botanisch dan retro. Het gaat dan ook meer om de sfeer dan om de naam van de woonstijl, misschien ervaar jij de vele groene planten als rustiek? Dit is nu net de crux met inrichten, creëer een woning waarin jij je thuis voelt. Een gegeven is dat kleur veel doet. Psychologisch gezien kan de kleur belangrijker zijn dan de stijl.

De keuken maakt het beeld compleet

Het kan een goed idee zijn om met de kleur te beginnen. Dus stel je hebt een kale woning, je hebt online woonstijlen bekeken en je moet nog naar de bouwmarkt en de woonwinkel toe gaan, dan is beginnen met de kleur kiezen het goede begin. Bedenk als je gaat toewerken naar de industriële inrichting en je gaat muren lichtgrijs sauzen met betonlook op de vloer, dat je dan een kille ruimte kan verkrijgen. Als je voorkeur uitgaat naar de landelijke woonstijl, er komt een tegelvloer in de kleur terracotta en de wanden krijgen een warme kleur, dat dan de ruimte optisch gezien kleiner kan worden. Het is dus van belang dat je eerst met de kleur de sfeer schept die je wil hebben. Dan kun je daarop weer voortborduren, en investeren in een goede keuken passend bij de woonstijl.

Echter bij een keuken geldt weer een ander norm. Een keuken moet energiezuinig zijn en solide, een keuken wordt immers intensief gebruikt. De kleur van de achterwand, aanrechtblad, en keukenkastjes, is belangrijk. Maar belangrijker is of het ook mooi blijft. Details die altijd in het zicht zijn, zoals de kraan, moet het tot een mooi geheel maken. Vergeet hierin niet dat de mengkraan handig moet zijn in gebruik. Bijvoorbeeld deze moet hoog genoeg zijn zodat je ook een hoge pan of een emmer met water kan vullen. Kies bij een keuken gelijk voor energiezuinige apparatuur. Bijvoorbeeld een vaatwasser is een goede besparing op de energierekening.

Echter functioneel en mooi gaat goed samen. Wat in de keuken te vaak vergeten wordt is het plafond. Een keuken komt tot tegen het plafond, kijk of je een verlaagd plafond met inbouwspotjes kan realiseren. Er zijn mooie brandvertragende platen in de handel waarmee je de keuken tot een stijlvol geheel kan maken. Al met al is een woning creëren waarin je jezelf thuis zal voelen niet moeilijk zijn want je gaat op je gevoel af.

Gerelateerde artikelen

Back to top button