HuisOverigTrends

Grip op je financiën door middel van een applicatie?!

De meeste mensen komen op dagelijkse basis in aanraking met financiën. Door het gemak dat pinnen met zich meebrengt stijgt niet alleen het aantal aanraakmomenten met financiën, maar ook het aantal transacties. Doordat het aantal transacties groeit wordt het ook lastiger om duidelijk inzicht te houden in je eigen financiën. Gelukkig zijn daar tal van oplossingen voor. Waar men vroeger grip op de financiën hield middels een huishoudboekje zie je tegenwoordig steeds meer mensen dit doen via een applicatie. In deze blog vertellen we je meer over hoe dat in zijn werk gaat en hoe jij dit in je voordeel kan gebruiken!

Grip begint met inzicht

Om grip te krijgen in je financiën dien je deze eerst duidelijk inzichtelijk te krijgen. Dit was vroeger erg gemakkelijk te doen middels een huishoudboekje. Met het groeiende aantal transacties werd het huishoudboekje al snel onoverzichtelijk en moeilijker in gebruik. Dit is een groot voordeel van de applicaties die bedacht zijn als oplossing op dit probleem. Door een applicatie te koppelen aan je bankrekening kun je gemakkelijk de uitgaven bijhouden met een app. De applicatie laadt automatisch de transacties in en verdeelt ze ook zo goed mogelijk onder de verschillende kostenposten. Zo hoef je zelf niets anders te doen dan in te loggen in de applicatie om precies te zien waar jij je geld aan uitgeeft.

Geld besparen

Een applicatie kan je daarnaast niet alleen helpen met het inzichtelijk krijgen van geld, maar in sommige gevallen ook met het daadwerkelijk besparen van geld! Dit kan doordat de applicaties enorm veel kennis hebben op het gebied van abonnementen. Doordat de applicaties met het internet verbonden zijn kan soms realtime worden gevonden dat je voor een abonnement teveel betaald. Een applicatie als Dyme kan je bijvoorbeeld helpen met het opzeggen van het ene abonnement omdat het andere abonnement goedkoper is. Doordat de applicaties dagelijks bezig zijn met het opzeggen van de abonnementen weten ze daarnaast ook nog eens precies hoe dit het snelst gebeurt. Zo weet je altijd dat je zo snel mogelijk van dat onnodige abonnement af bent en geld kunt besparen!

Gerelateerde artikelen

Back to top button